Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-06-2000

Politieberichten stad Utrecht, 09.45 uur
Onzorgvuldige automobilisten

UTRECHT Van 16 mei tot 19 juni werd in district Tolsteeg de actie Niets erin, niets eruit gehouden. Toezichthouders en medewerkers van het Bureau Parkeren hebben op de Maliebaan, Maliesingel, Wittevrouwensingel en Johan van Oldenbarneveltlaan in een maand gedurende achttien dagen intensief gecontroleerd op het al dan niet goed afsluiten van voertuigen en het zichtbaar achterlaten van goederen.

Resultaat: bij 324 autos was sprake van onzorgvuldig handelen van de automobilist (achttien per dag in vier straten). In de meeste gevallen lagen er zichtbaar waardevolle spullen in de auto. Ook hadden diverse bestuurders verzuimd hun ramen af te sluiten. Ondanks de actie van de politie is het aantal inbraken uit autos de afgelopen maand niet afgenomen. Nog steeds is in bijna alle gevallen sprake van buit als er in een auto wordt ingebroken.

U loopt dus aanzienlijk minder risico slachtoffer te worden van een auto-inbraak, als u geen waardevolle spullen in de auto achterlaat.

Aanhouding zakkenroller

UTRECHT Vlak bij de Nobeldwarsstraat heeft de politie omstreeks het nachtelijk uur een 39-jarige man zonder woon- of verblijfplaats aangehouden, nadat hij eerder op de avond in een café een portemonnaie had gerold. Getuigen hadden de man de portemonnaie zien wegnemen van de bar en konden de politie de richting aanwijzen die de man was uitgelopen. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt.

Winkeldieven opgepakt

UTRECHT In een speelgoedzaak aan de Winthontlaan heeft de politie op aanwijzing van een getuige een 13-jarige Utrechtse winkeldief kunnen aanhouden, die in bezit bleek te zijn van gestolen Pokemonkaarten ter waarde van 100,00. Tegen de jeugdige verdachte, die bij de politie al bekend was vanwege een eerdere diefstal, is proces verbaal opgemaakt. In een warenhuis aan de St. Jacobsstraat is een 59-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens het ontvreemden van onderkleding ter waarde van ruim 800,00. Bij het nakijken van de tas van de verdachte bleken er ook nog twee T-shirts in te zitten met een totaalwaarde van 30,00 die de man eerder had weggenomen uit een kledingzaak aan het Vredenburg. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Geweldplegers na verkeersconflict aangehouden

UTRECHT Een 38-jarige man uit Utrecht is gisteren omstreeks 17.00 uur gewond geraakt, nadat hij in elkaar geslagen werd door twee verdachten van 22 en 26 jaar (beiden afkomstig uit Utrecht). Het slachtoffer reed met zijn auto op het bruggetje tussen de Keulsekade en de Havenweg, terwijl uit de tegemoetkomende richting de twee verdachten de brug wilden oprijden. Een van de verdachten stapte uit en begon wild op de voorruit van het slachtoffer te slaan. Toen het slachtoffer uit zijn auto stapte werd hij door de ene verdachte meteen in elkaar geslagen, de andere verdachte beet hem in de linkerbovenarm. Op basis van onafhankelijke getuigen konden de verdachten later door de politie worden aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Verkeerscontroles
UTRECHT Bij een verkeerscontrole op de Rubenslaan van 8.00 tot 11.30 uur zijn 306 bestuurders bekeurd wegens het overtreden van de maximumsnelheid. In totaal passeerden 2897 voertuigen de snelheidsmeter. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 kilometer, waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Bij een verkeerscontrole aan de Moldaudreef van 9.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur heeft de politie 49 processen verbaal uitgeschreven voor met name het niet dragen van de gordel. Op de Joseph Haydnlaan werden bij een lasercontrole omstreeks 20.30 uur dertien bestuurders bekeurd wegens het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer, waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie