Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Partycentrum Royal in Rotterdam drie maanden dicht

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Partycentrum Royal drie maanden dicht

Op last van burgemeester Opstelten is partycentrum Royal aan de Vierhavenstraat 137 met ingang van vandaag voor een periode van drie maanden gesloten. Aanleiding voor de sluiting is het schietincident dat zich in de vroege ochtend van maandag 12 juni tijdens een Antilliaans feest in het partycentrum heeft voorgedaan. Uit het onderzoek dat hiernaar is verricht blijkt dat ten minste twee maal binnen het partycentrum is geschoten en ten minste drie maal bij de entree van buiten naar binnen. Hierbij zijn in totaal drie gewonden gevallen, waarvan één ernstig.

De exploitant van Royal wordt nalatigheid verweten omdat het mogelijk is geweest met een geladen pistool de zaak binnen te komen, hetgeen betekent dat de controle aan de deur niet afdoende is geweest. De vrees voor herhaling van de strafbare feiten in deze horeca-inrichting is reëel met als gevolg een voortdurende aantasting van de openbare orde en het woon- en leefklimaat in de directe omgeving.

Na afloop van de sluitingsperiode kan de exploitatie worden hervat. De exploitant van Royal moet echter voor de heropening van zijn zaak aangeven welke maatregelen hij heeft getroffen om incidenten in de toekomst te voorkomen. Indien de plannen onvoldoende garantie bieden voor een veilige exploitatie in de toekomst, kunnen alsnog aanvullende bestuurlijke maatregelen worden genomen, zoals verlenging van de sluiting.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie