Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NOS-programma Huis van Oranje goed bekeken

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Aan : rtv redactieFILLIN "Naam ontvanger:" Van : voorlichting NOS Radio en Televisie: 19 juni 2000 "Nummer Persbericht:"202

HUIS VAN ORANJE GOED BEKEKEN

Het NOS-programma Huis van Oranje is de eerste week goed bekeken. De uitzending die wordt gepresenteerd door Paul de Leeuw en (afwisselend) Mart Smeets, Tom Egbers en Jack van Gelder, trok gemiddeld 1,4 miljoen kijkers en haalde daarmee een marktaandeel van 39 procent. De uitzending op 11 juni (na afloop van de wedstrijd Nederland-Tsjechië) werd het meest bekeken: 2.2 miljoen kijkers.

De bekendheid van Huis van Oranje is groot: maar liefst 78 procent van de Nederlanders weet van het bestaan van het programma af. De combinatie van voetbal(informatie) en amusement wordt door de kijker gewaardeerd. 81 Procent van de ondervraagden vindt dat amusement en voetbalinformatie heel goed in één televisieprogramma passen. Ook de verhouding tussen beide elementen in het Huis van Oranje wordt door de grote meerderheid van de kijkers gewaardeerd: 74 procent vindt dat de verhouding goed is.

De gegevens zijn afkomstig uit een telefonisch onderzoek van KLO.

Voorlichting NOS Radio en Televisie
Fred de Vries
035 – 6775304

EMBED MSDraw

-PAGE1-

EMBED MSDraw
Radio en Televisie


% ¡ ™

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie