Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afgelopen weekeinde matige smog in Nederland

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bilthoven, 17 juni 2000

Matige smog in Nederland

VPR-pb1706/2000

Dagelijks smogbericht
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stelt dagelijks berichten op over de verwachte smogniveaus voor de komende dagen.
Conform regelgeving stuurt het RIVM dit bericht ter attendering dat verhoogde smogniveaus worden verwacht. De verwachting is dat zowel zondag 18 juni en maandag 19 juni in het gehele land gedurende enkele uren in de namiddag of vroege avond matige smog kan voorkomen. Bij matige smog treden ozonconcentraties op hoger dan 180 microgram per kubieke meter (µg/m3).

Informatievoorziening
Informatie over de actuele smogniveaus in de regio's is te vinden op pagina 711 van NOS-Teletekst en op Internet www.lml.rivm.nl. Verder kunnen de provinciale milieuvoorlichters en de DCMR (Milieudienst Rijnmond) informatie verstrekken over (de herkomst van) smog, over de gemeten concentraties, de smogverwachting en de regionale situatie.

Gezondheidseffekten
Op pagina 712 van Teletekst staat informatie over gezondheidseffekten. Men kan effekten verminderen of voorkomen door zich in de middag en vroege avond niet langdurig in de buitenlucht in te spannen. Gezondheidseffekten zoals irritatie van ogen, neus en keel, luchtwegklachten, benauwdheid, hoest en hoofdpijn kunnen vanaf matige smog voorkomen bij mensen die zich inspannen in de buitenlucht, bij mensen met ziekten aan de luchtwegen en bij mensen die extra gevoelig zijn voor luchtverontreiniging.
Hogere smogniveaus veroorzaken een toename van de ernst van de effekten voor een groter deel van de bevolking.
Nadere informatie:
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Voorlichting Postbus 1/Anthonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3720 BA Bilthoven Tel. 030-2742560/3005; Fax. 030-2744441; E-mail: (voorlichting@rivm.nl). Persbericht elektronisch op URL: www.rivm.nl onder Pers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie