Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Monument Ede Staal in gemeente Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl


INFORMATIE

20-06-2000

Monument Ede Staal komt er!

De sponsoractie heeft ruim een ton opgebracht. Dit was voor het Comité Monument Ede Staal voldoende om aan de kunstenaar Chris Verbeek uit Blijham het groene licht te geven. Hij heeft inmiddels de handen uit de mouwen gestoken. Het kunstwerk komt in Delfzijl op de dijk te staan ten noorden van het Eemshotel. Het ligt in de bedoeling dat de kunstenaar de werkzaamheden begin oktober van dit jaar afrondt.

Halverwege 1999 startte het Comité Monument Ede Staal de campagne om het monument ter nagedachtenis aan Ede Staal van de grond te krijgen. Er volgden bijna 90 positieve reacties van de kant van het bedrijfsleven, fondsen en particulieren uit het hele land.

De Videogroep '76 uit Delfzijl legt de totstandkoming van het monument op video vast.

Bijdragen kunnen nog worden gestort op gironummer 839180 ten name van de gemeente Delfzijl onder vermelding van "Gift monument Ede Staal". Verdere informatie over dit kunstproject is beschikbaar onder www.delfzijl.nl/gemeente/staal/staal.htm.

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer W.B. van der Steeg, telefoon 0596-639391.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie