Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe voorzitter commissie mainportontwikkeling Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT

WELSCHEN NIEUWE VOORZITTER BEGELEIDINGSCOMMISSIE PROJECT

MAINPORTONTWIKKELING ROTTERDAM

De heer dr. R. Welschen, burgemeester van Eindhoven, is door minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat benoemd tot voorzitter van de begeleidingscommissie van het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR). De heer Welschen volgt in deze functie de heer Alders op, die zijn voorzitterschap heeft neergelegd in verband met zijn benoeming tot voorzitter van het Topberaad van het Project Mainportontwikkeling Rotterdam.

De begeleidingscommissie voor het Project Mainportontwikkeling Rotterdam heeft tot taak het begeleiden van het proces van de besluitvorming voor de ontwikkeling van mainport Rotterdam.

De commissie beoordeelt in elk geval:

1. de aanpak en het verloop van het proces; 2. de wijze waarop en welke maatschappelijke actoren bij het proces worden betrokken en;
3. de communicatie tussen het Rijk en andere procespartners.
Achtergrond

Het Project Mainportontwikkeling Rotterdam voorziet in de voorbereiding van de politieke besluitvorming over de integrale oplossing van het ruimtetekort in de haven van Rotterdam. Dit tekort betreft zowel economische activiteiten als leefbaarheid. Oplossing van het ruimtetekort biedt kansen voor economische groei en het stimuleren van de kwaliteit van de leefomgeving. De oplossingsrichting zoekt PMR in:
. beter benutten van het bestaande Rotterdams havengebied; . uitbreiding van de Maasvlakte met landaanwinning en daarmee samenhangende maatregelen ter verbetering van de leefomgeving.
PMR biedt haar bevindingen aan het Kabinet aan voor besluitvorming.

Topberaad
In het Topberaad vindt overleg plaats tussen de betrokken overheden en de maatschappelijke organisaties (waaronder de natuur- en milieu-organisaties en de werkgevers- en werknemersorganisaties) over de plannen van PMR, alvorens politieke besluitvorming hierover plaatsvindt.

Yvonne de Keulenaar, 070 - 351 6582

20 jun 00 15:59

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie