Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP: Verbeterde ProCurve stelt investeringen zeker

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
00079

VERBETERDE PROCURVE SWITCH FAMILIE STELT INVESTERINGEN ZEKER

Amstelveen, 20 juni 2000 - Hewlett-Packard heeft een aantal verbeteringen gerealiseerd aan de HP ProCurve familie van Layer 2+ switches (HP ProCurve Switch 8000M, 4000M, 2424M, 2400M en 1600M). De verbeteringen zijn gratis verkrijgbaar en benadrukken het belang dat HP hecht aan het beschermen van investeringen. Met de nieuwe firmware is het simpeler en makkelijker om gekoppelde Ethernet-netwerken te beheren.

De belangrijkste verbetering heeft betrekking op het 'embedded' en webgebaseerde HP ProCurve 'stack management'. Hiermee kan virtueel een groot aantal switches worden aangemaakt met één IP-adres. Met deze oplossing kunnen redundante verbindingen tussen switches worden gemaakt tot 20 Gbit en tot maximaal 1.200 switch-poorten in één stack. De oplossing omvat bovendien een nieuw op het web gebaseerd hulpmiddel voor het vergemakkelijken van de administratie van VLAN's (Virtual LAN's).

Een andere belangrijke verbetering is de standaard keuze voor het koppelen van snelheden van aan elkaar verbonden Category-3-netwerkomgevingen. Hiermee kunnen gebruikers de snelheid van een poort van de switch vastzetten op 10 MB, terwijl
'auto-negotiation' of duplex mogelijk blijft.

De komende tijd zijn nog verbeteringen te verwachten met betrekking tot TACACS+ en SNMP versie 3 en procedureel vastgelegde toegang gebaseerd op de komende IEEE 802.1X standaard.

Eerdere verbeteringen waren gericht op Quality-of-Service (www.hp.com/rnd/newsroom/releases/99/pc_net_leads_market.htm). en een verbeterde hoge beschikbaarheid door onder andere 'switch meshing' en controle op de uitwisseling van gegevens
(www.hp.com/rnd/newsroom/releases/99/software_upgrade.htm).
Bestaande gebruikers van HP ProCurve switches kunnen de firmware gratis verkrijgen via www.hp.com/go/procurve. Bij nieuw gekochte switches wordt de software voor de serie 10/100 switches gelijk meegeleverd.

HP ProCurve Networking is een toonaangevende leverancier van netwerkproducten. Het gaat onder andere om switches, routing switches en applicaties voor netwerkbeheer waarmee gebruikers pro-actieve netwerken kunnen samenstellen.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op: www.hp.nl.

Hewlett-Packard is een toonaangevende leverancier van oplossingen en services voor computing en imaging voor zakelijke gebruikers en thuisgebruikers. De activiteiten van HP zijn gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van internet voor zijn gebruikers en de verspreiding van elektronische diensten.

HP heeft 85.400 werknemers in dienst en behaalde in 1999 een omzet van circa
42,4 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 1999 ruim 2 miljard gulden.

(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie