Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdam: convenant met zuiveringsschap over lozingen Maas

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Convenant met zuiveringsschap Limburg over lozingen op de Maas

(20-6) De gemeente Rotterdam sluit een convenant af met het Zuiveringsschap Limburg in het kader van het Project Onderzoek Maas. Het convenant bestaat uit afspraken over reductie van lozing van stikstof en fosfaat in alle 18 rioolwater-zuiveringsinstallaties van het Zuiveringsschap Limburg. Verder wordt er samengewerkt bij de aanpak van gewasbeschermingsmiddelen en bromide in het Maaswater. Het Zuiveringsschap Limburg zal de totale vracht aan stikstof terugbrengen van 2782 ton naar 1500 ton in 2003. De hoeveelheid fosfaat zal worden teruggebracht van 481 ton naar 220 ton in 2003.

Het Project Onderzoek Maas (POM) is een samenwerkingsverband van de gemeente Rotterdam, het Waterbedrijf Europoort en het NV Waterwinningsbedrijf Brabantse Biesbosch. Rotterdam is voor haar drinkwater afhankelijk van het Maaswater. Het hoofddoel van POM is het verbeteren van de kwaliteit van het Maaswater, zodat met relatief eenvoudige zuiveringsmethoden goed drinkwater kan worden bereid. Sinds de start van het project in 1992 zijn overeenkomsten gesloten met 19 andere gemeenten in het Maas-stroomgebied, de Waterleidingmaatschappij Limburg, het Nationaal Park de Biesbosch en de ANWB. POM neemt contact op met lozers om te komen tot duidelijke afspraken die worden bekrachtigd in een convenant. Al eerder zijn dergelijke convenanten gesloten met het Niersverband in Duitsland, het waterschap De Dommel en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie. Dit nieuwe convenant met het Zuiveringsschap Limburg is van groot belang omdat nu nagenoeg het gehele Maasstroomgebied in Nederland wordt gedekt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie