Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstelling Allegro Barbaro HKU

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht


ALLEGRO BARBARO

Van 20 t/m 28 juni spelen bijna afgestudeerde acteurs van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hun laatste voorstelling op de toneelschool: Allegro Barbaro. Gastregisseur Frans Strijards (Art & Pro) heeft sinds april met de acteurs aan deze voorstelling gewerkt.
De voorstellingen vinden plaats in het Akademietheater te Utrecht en tijdens het Internationaal Theaterscholen Festival in de Theaterschool te Amsterdam.

Tekst en Regie: Frans Strijards
Spel: Katrien van Beurden, Kaltoum Boufangacha, Arend Brandligt, Danny ten Hag, Krijn Hermans

20 t/m 24 juni: Utrecht, Akademietheater, 20.30 uur 25 juni: Utrecht, Akademietheater, 15.00 uur 28, 29 juni: Amsterdam, Theaterzaal van de Theaterschool (Its Festival)

Een man komt thuis en heeft klaarblijkelijk een ongeluk gehad. Althans, dat is de conclusie die in eerste instantie wordt getrokken door kennissen en familieleden.
Deze kennissen en familieleden blijken in een onontwarbare zakelijke verbondenheid aan elkaar overgeleverd en op de gang van zaken valt op zakelijk gebied wel het één en ander af te dingen. Gaandeweg wordt duidelijk dat iedereen met realiteiten goochelt, feiten naar believen interpreteert. Jawel, misschien wordt er wel naar hartelust gefantaseerd.
En midden in die helse rondedans staat de man, met zijn door het ongeluk veroorzaakte geheugenverlies. Was het wel een ongeluk? Is het wel geheugenverlies?
Veel is aan twijfel onderhevig. Maar één ding is zeker: in deze detective zonder detective is er wel een slachtoffer. "Herten die stikken in tentharingen en plastic tasjes. Fazanten die verhongeren omdat ze in een rugzak verstrikt zijn geraakt." Een wrange komedie, een studie van paniek.

backtopnext

Compiled by the Office for Public Relations and Marketing of the HKU: PRM.
Comments to the Webmaster of the Computer Centre HKU: (webmaster@kmt.hku.nl).
URL: www.hku.nl/perl/persbericht/index.cgi

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie