Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda vraagt medefinanciering ecoduct Overasebaan

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


GEMEENTE BREDA VRAAGT PROVINCIE OM MEDEFINANCIERING VAN ECODUCT OVERASEBAAN

De gemeente Breda wil een bijdrage leveren in de aanlegkosten voor een ecoduct over de HSL/A16 ter hoogte van de Overasebaan. Het college van burgemeester en wethouders heeft de provincie gevraagd hiervoor ook financieel bij te dragen. Het ecoduct kan pas worden gebouwd als zekerheid is verkregen over de gezamenlijke financiering. De totale kosten zijn geraamd op circa 3,5 miljoen gulden.

In het Tracébesluit HSL/A16 staat dat er over de HSL en A16 ter hoogte van de Overasebaan een ecoduct wordt gebouwd. Daarbij is opgenomen dat dit ecoduct pas wordt gerealiseerd wanneer er een nieuwe ecologische verbinding tussen het Mastbos en Krabbebossen komt en wanneer de financiering is geregeld.

In het herinrichtingsplan Weerijs zijn ecologische verbindingszones en natuurontwikkelingsgebieden opgenomen, die kunnen dienen als ecologische toe- en afritten voor het ecoduct. Daarmee ontstaat de nieuwe ecologische verbinding.

Financiering

Over de financiering vindt al enige tijd overleg plaats. Het projectbureau HSL/A16 heeft namens de rijksoverheid aangegeven in principe een bijdrage te willen leveren op het moment dat ook de gemeente en de provincie dat doen. De gemeente Breda onderschrijft het standpunt van de provincie dat de financiering van werken uit het Tracébesluit HSL/A16 voor rekening van het rijk dienen te komen. Het gaat bij het ecoduct bij de Overasebaan echter ook om het realiseren van een hele nieuwe ecologische verbindingszone tussen Mastbos en Krabbebossen. Een dergelijke verbinding is ook in het belang van de gemeente en provincie. Het ecoduct is de laatste nog ontbrekende schakel in die verbindingszone. De gemeente Breda wil daarom als eerste een financiële toezegging doen om daarmee het rijk en de provincie over de streep te trekken. Breda nodigt de provincie uit om dit voorbeeld te volgen.

Breda, 20 juni 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie