Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissie RO Maassluis vergadert over Nota Bereikbaarheid

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: E.127
Datum: 15 juni 2000

Commissie RO vergadert over nota Bereikbaarheidsoffensief Randstad

Op dinsdag 20 juni 2000 is er om 18.45 uur in de Burgerzaal van het stadhuis een openbare vergadering van de commissie voor ruimtelijke ordening c.a. Op de agenda staat de Beleidsnotitie Bereikbaarheidsoffensief Randstad (BOR) van de minister van verkeer en waterstaat zoals die aan de orde zal worden gesteld in de vergadering van de regioraad van 21 juni 2000. In deze notitie die onlangs is vastgesteld door het Kabinet, wordt een totaalpakket aan maatregelen gepresenteerd ten behoeve van het verbeteren van de bereikbaarheid in de Randstad. Voor de uitvoering van dit pakket is een bedrag benodigd van 11 miljard gulden. Voor de uitvoering van dit pakket zal worden gestreefd naar het per
1 oktober 2000 sluiten van uitvoeringsconvenanten tussen de minister en de regio's. Voor de aan de uitvoering van het pakket van maateregelen verbonden kosten zullen regionale mobiliteitsfondsen worden ingesteld en gevoed door het rijk, de provincies en de gemeenten waarbij het rijk de bijdrage van de regionale partners zal verdubbelen tot een maximum van 250 miljoen per regio. Tevens worden deze fondsen gevoed met een bedrag van de opbrengsten van het spitstarief. Daarnaast zal het rijk extra financiële impulsen geven.
Het uitgangspunt bij de besteding van de middelen uit deze fondsen is dat 2/3 hiervan wordt ingezet ten behoeve van het openbaar vervoer.

De raadscommissie wordt om advies gevraagd over het BereikbaarheidsOffensief Randstad.

Ter inzage
De bij de agendapunten behorende vergaderstukken zijn voor iedereen in te zien in de speciale commissiemap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis.

Laatste wijziging: 16 June 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie