Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Discussie gemeente Leiden over positie van vrouwen

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Gemeente daagt vrouwelijke inwoners uit

'Vrouwen zijn vaak te bescheiden'

CULTUUR EN EDUCATIE - In Leidse besturen van maatschappelijke organisaties zitten nog te weinig vrouwen. Te veel allochtone vrouwen hebben een opleidingsachterstand en nemen onvoldoende deel aan de arbeidsmarkt. Geen enkele reden dus om achterover te leunen, vindt wethouder Hans Baaijens (Emancipatie). 'We zijn nog lang niet klaar met emanciperen.'

Op 20 juni discussieert Baaijens met Leidse vrouwen over de verbetering van hun positie. Op welke manieren kunnen vrouwen zelf hun kansen vergroten op een baan of een bestuursfunctie? Thea Pieterse en Marjan de Jonge zullen er aanstaande woensdag zeker bij zijn. Ze zijn lid van de Werkgroep 'Meer vrouwen in besturen' (MVIB). De naam spreekt voor zich. Met die doelstelling houden ze zich al twee jaar bezig.
De leden van MVIB willen dat de samenstelling van de besturen van bijvoorbeeld woningbouwverenigingen, vluchtelingenwerk, zorginstellingen en sport- en feestverenigingen een afspiegeling vormt van de samenleving. Vrouwen zijn daar nu sterk ondervertegenwoordigd. Het Leidse vrijwilligersbestand bestaat voor 67% uit vrouwen, terwijl maar 21% van de bestuursleden vrouwelijk is. Dat bleek uit een onderzoek dat de werkgroep twee jaar geleden liet doen.
Mannen zoeken mannen
Hoe komt het dat er zo weinig vrouwen in besturen zitten? Volgens Pieterse en De Jonge blijkt uit het onderzoek dat besturen vooral naar nieuwe leden zoeken in eigen kring. 'Mannen zoeken onbewust naar andere mannen.' Vrouwen doen vooral veel 'gewoon' vrijwilligerswerk. De Jonge, tevens voorzitter van de CDA-fractie in de gemeenteraad: 'Toen ik kinderen kreeg, stopte ik met werken. In de avonduren stortte ik mij in de politiek. Maar werkende moeders van nú die ook voor kinderen zorgen, vinden een bestuurlijke of politieke functie erbij vaak een te grote belasting. Er blijft aandacht nodig voor een betere verdeling van zorgtaken en arbeid binnen het gezin.' Pieterse is tekstschrijver en heeft een eigen bedrijf. 'Vrouwen zijn te bescheiden', denkt Pieterse. 'Uit het onderzoek en gesprekken met vrouwen blijkt dat vrouwen dikwijls denken dat bestuurswerk heel ingewikkeld is, dat je er verstand van moet hebben om eraan te beginnen. In het vrijwilligerswerk opgebouwde kennis kan in een bestuur juist veel betekenen. Besturen klagen dat ze problemen hebben met het vinden van nieuwe leden. De vrouwen zijn dus hard nodig. Ons eerste doel is een Leidse vacaturebank, waar besturen en vrouwen elkaar kunnen vinden.'

De barricaden op
De strijd voor meer vrouwen op invloedrijke posities is niet de enige emancipatiezaak die aandacht verdient. 'We moeten hoognodig wat doen aan de opleidingsachterstand en de positie op de arbeidsmarkt van allochtone vrouwen', bepleit wethouder Baaijens. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden van een Moedercentrum met crèche, waar vrouwen samen een opleiding kunnen volgen: een soort kruising tussen een school en kinderopvang. De gemeente trekt daar alvast 200.000 gulden voor uit.
Baaijens is bereid om de hand ook in eigen boezem te steken. 'Bij de gemeente is de verhouding tussen mannen en vrouwen nog niet fifty-fifty, moet ik toegeven.' De ambtelijke top bestaat voor 35% uit vrouwen, 21% van de leidinggevenden is vrouwelijk en het totale personeelsbestand bestaat voor 38% uit vrouwen. 'Wij verplichten daarom personeelsfunctionarissen bij gelijke geschiktheid te kiezen voor een vrouw.'
In de jaren zeventig streden vrouwenorganisaties daar harder voor dan nu, herinnert de wethouder zich. 'Actiegroepen gingen de barricaden op voor gelijke rechten. Zij dwongen bij de overheid emancipatiebeleid af. Tegenwoordig is dat niet meer zo.' Daarom nodigt de gemeente vrouwenorganisaties uit om na te denken over nieuwe projecten. In de emancipatiepot is een budget van bijna 50.000 gulden beschikbaar voor zulke initiatieven.

Discussieavond over emancipatiebeleid
De gemeente voert sinds de jaren tachtig emancipatiebeleid. Zo stimuleert zij het bestaan van kinderopvang. Bovendien ondersteunt de gemeente vrouwenorganisaties en -activiteiten. In de discussienota 'Emancipatie vooruit' vraagt wethouder Baaijens (emancipatie) belangstellenden om met goede voorstellen te komen voor nieuwe projecten. De nota zal het onderwerp van gesprek zijn op dinsdag 20 juni in het Volkshuis, Apothekersdijk 33, om 19.45 uur. Iedereen is welkom. Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Carolien Schippers, beleidsadviseur emancipatie van de gemeente (071-5165325).
Meer vrouwen in besturen
Voor meer informatie over de werkgroep 'Meer vrouwen in besturen' kunt u terecht bij de werkgroep (071-5149180). U kunt er het boekje aanvragen met daarin nuttige tips voor besturen en vrouwelijke bestuurders. Ook geven de werkgroepleden voorlichting over bestuurswerk en komt er na de zomer een cursus besturen.
Thea Pieterse (l) en Marjan de Jonge van de werkgroep 'Meer vrouwen in besturen' zetten zich in voor een betere afspiegeling van de samenleving in besturen van organisaties en verenigingen. Nu zitten er nog te veel mannen in. Foto: Henk Bouwman.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie