Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten provincie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe


Besluitenlijst gedeputeerde staten d.d. 20 juni 2000

Assen, 20 juni 2000
Persberichtnummer 00-054
Promotiecampagne Drenthe-Overijsselroute
Gedeputeerde staten stellen 7.500 gulden voor promotie van de Drenthe-Overijsselroute voor recreatievaarders. Zo hoopt de provincie dat de toervaartmogelijkheden in Noord-Nederland onder de aandacht van een breed publiek komen. In de promotiecampagne krijgen de historische havendagen in Coevorden een speciale plaats. Tijdens dit nationale evenement komen meer dan honderd historische binnenvaartschepen naar Coevorden. Volgens gedeputeerde Johan Dijks kunnen het evenement en de vaarroute elkaar heel goed versterken en is het heel logisch dat deze koppeling wordt gemaakt. De campagne wordt uitgevoerd door het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme, het Gelders-Overijssels Bureau voor Toerisme en de Noord Nederlandse Watersportbond.
De totale campagne kost ongeveer 30.000 gulden. De provinciale bijdrage komt uit het fonds Ontwikkeling Toerisme en Recreatie. (Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Andrea van den Boogaart van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer 0592-365267)

Kavelruil Peize van start
Gedeputeerde Staten hebben het licht op groen gezet voor het kavelruilproject Peize.
Door de NLTO was, samen met de Vereniging Natuurmonumenten, een verzoek ingediend voor landinrichting. In opdracht van de provincie Drenthe heeft het kadaster een toedelingsonderzoek uitgevoerd. Het is nu mogelijk om toedelingsvarianten direct in beeld te brengen, waardoor grondgebruikers kunnen zien wat de voordelen zijn van kavelruil. In september wordt een landinrichtingscommissie benoemd. Deze commissie zal op basis van het toedelingsonderzoek voorstellen voor kavelruil doen. Door de provincie is een raamplan vastgesteld waardoor het niet meer nodig is dat de landinrichtingscommissie zelf nog een plan opstelt. De landinrichtingscommissie kan letterlijk direct de boer op gaan met ruilvoorstellen. Het doel is een betere verkaveling voor de landbouw. Daarnaast kunnen door kavelruil de reservaatsgebieden sneller worden gerealiseerd. De oppervlakte van het gebied bedraagt 4.075 hectare, waarvan 2.800 hectare cultuurgrond en 900 hectare bos- en natuurgebied. Op termijn zal de oppervlakte natuurreservaat worden uitgebreid tot in totaal 1.600 hectare. De Vereniging Natuurmonumenten doet mee aan het ruilproces om haar doelstellingen versneld te realiseren. Volgens de aanvragers is er alleen draagvlak voor deelname als vrijwilligheid bij het ruilen wordt gegarandeerd. (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie