Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse CVP over patientenrechten: tijd voor actie

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE CVP
(20 juni 2000)

Patientenrechten: tijd voor actie

Senator Patrick Vankrunkelsven pleit voor een wet over patientenrechten. De CVP is blij met deze steun, want CVP-volksvertegenwoordiger Hubert Brouns ijvert daar al enkele jaren voor. Een globale wet inzake patientenrechten biedt een uitstekend kader voor de verdere uitwerking van regels, zowel inzake specifieke situaties zoals bijvoorbeeld medisch begeleide bevruchting en medische experimenten, als over specifieke categorieen van patienten zoals minderjarigen, geesteszieken, gevangenen en ongeneeslijk zieken.

Tijdens de vorige legislatuur verliep de redactie van het wetsontwerp patientenrechten van toenmalig minister van Volksgezondheid Marcel ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie