Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hongarije koploper toetreding tot EU

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht drs Wim van Velzen

Hongarije koploper toetreding tot EU

Budapest, 19-21 juni 2000

In de voorbereiding voor de toetreding tot de Europese Unie is Hongarije absolute koploper. Dit zei Wim van Velzen in een persconferentie in Boedapest op 20 juni 2000, die de afsluiting vormde van een EVP-seminar over de Hongaarse
pre-toetredingsstrategie. De Hongaarse voorbereiding is een "success story"; de regering is stabiel, de werkloosheid is laag en de economie blijft groeien.

Op de Europese Top in Feira zijn de institutionele hervormingen van de EU als belangrijkste agendapunten voor de volgende IGC genoemd. Dit wordt een belangrijke taak voor het Franse voorzitterschap, aangezien de institutionele hervormingen een voorwaarde zijn voor een succesvolle uitbreiding. Toch moet onze hoogste prioriteit bij de uitbreiding liggen, aldus Van Velzen. Het steeds verder uitstellen van de toetredingstermijn kan de publieke opinie van de Hongaarse bevolking ten opzichte van de EU negatief beïnvloeden. Van Velzen had onder andere gesprekken met de Hongaarse premier Orbán en met diverse ministers, waaronder de minister van Buitenlandse Zaken Martonyi.

Meer informatie: Wim van Velzen.Tel. 00-33 388175623 of Eduard Slootweg, voorlichter. Tel: 00-32 75 721 280

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie