Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ANBO: Ondersteuning mantelzorgers behoeft impuls

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Utrecht, 19 juni 2000

ANBO: Ondersteuning mantelzorgers behoeft impuls

Er moet meer voorlichting komen over de ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers; uitbreiding en verbetering is ook van belang. Die conclusie trekt de ANBO, de bond voor vijftig-plussers uit een onderzoek waarvoor 108 ANBO-afdelingen zijn geraadpleegd door onderzoeksbureau Ipso Facto.

Mantelzorgers nemen maar liefst tachtig procent van de zorg voor hun rekening. Door vergrijzing, lossere familiebanden en tekorten in de gezondheidszorg komen mantelzorgers echter steeds meer onder druk te staan. Ondersteuningsmogelijkhe-den voor mantelzorgers worden daardoor steeds belangrijker. Maar weten mensen waar ze moeten aankloppen voor een luisterend ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie