Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie Ad Timmermans in provinciehuis Zd-Holland

Datum nieuwsfeit: 20-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


20-06-2000

Ad Timmermans exposeert in provinciehuis

De komende twee maanden exposeert kunstenaar Ad Timmermans in de hal van het provinciehuis in Den Haag. Timmermans werkt vooral als schilder, maar ook als beeldhouwer. Werken van beide disciplines zijn op de tentoonstelling te bezichtigen.

Uitgangspunt van de schilderijen van Timmermans is niet de zichtbare realiteit, maar de werking en werkelijkheid van kleur. In kleurrijke banen en toetsen tonen zijn schilderijen een luministisch effect, dat in veel van zijn doeken verwant is aan het lenteachtige licht zoals dat spreekt uit het werk van sommige impressionistische schilders (Seurat en Matisse).

De werken in brons die Timmermans in deze tentoonstelling exposeert, zijn romantisch en figuratief. Met als uitgangspunt de tuin maakt Timmermans met boetseerwas sfeervolle taferelen. Sommige van deze tuinen zijn, nadat zij in brons zijn gegoten, met groentinten gepatineerd. Met een knipoog verwijzen enkele titels van deze beelden naar het werk van schilders uit de negentiende eeuw (tuin van Monet, tuin van Van Gogh en landschap naar Cézanne).

De tentoonstelling van Ad Timmermans is tot en met 18 augustus op werkdagen te bezichtigen in het provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie