Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin bezoekt Duits-Nederlands project Kunstwegen

Datum nieuwsfeit: 21-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


13/06/00 Koningin bezoekt Duits-Nederlands project Kunstwegen

Hare Majesteit de Koningin bezoekt op 21 juni 2000 het Duits-Nederlandse project Kunstwegen. Met 15 nieuwe, plaatsgebonden kunstprojecten verbindt Kunstwegen de Duitse Grafschaft Bentheim met de Nederlandse provincie Overijssel tot een grensoverschrijdend cultuurgebied. Aan de hand van deze kunstprojecten langs de Vecht kunnen bezoekers de landschappelijke en historische bijzonderheden van deze regio leren kennen.

Twintig jaar geleden ontstond in Nordhorn het initiatief een 'sculptuurroute' langs de loop van de Vecht te realiseren. Vanaf 1987 startte ook een dergelijk initiatief in Nederland, maar dan langs de spoorlijn tussen Zwolle en Emmen. Dankzij de samenwerking tussen de Städtische Galerie Nordhorn en de Stichting Kunst & Cultuur Overijssel worden deze reeds bestaande kunstroutes door kunstwegen met elkaar verbonden. Ten grondslag aan deze samenwerking ligt het besef dat het Vechtdal als één cultuur-historisch gebied kan worden beschouwd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie