Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: stop rantsoenering hulpmiddelen

Datum nieuwsfeit: 21-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA: stop rantsoenering hulpmiddelen (210600)

Den Haag, 21 juni 2000

Het CDA zal bij het Algemeen Overleg vandaag de minister van VWS vragen te stoppen met de rantsoenering van hulpmiddelen.

Woordvoerder Siem Buijs: "Wij hebben bezuinigingsmaatregelen van minister Borst al eerder een ordinaire rantsoenering genoemd. Met haar maatregelen is de minister er inmiddels wel in geslaagd een bedrag van 80 miljoen te bezuinigen maar dit gaat over de ruggen van een grote groep mensen die afhankelijk is van deze hulpmiddelen. Wij zijn dus absoluut niet ingenomen met deze besparingswinst. Bovendien gaat het van de verkeerde gedachte uit. Doordat mensen eerder naar huis gaan vanuit het ziekenhuis, is er een grotere behoefte aan middelen. Er is dus een kostenverschuiving van intramuraal (in het ziekenhuis) naar extra-muraal (verzorging thuis). Het is van de gekke dat deze ontwikkeling gepaard gaat met bezuinigingen. Het zou veel beter zijn de inkoopkortingen van verzekeraars hierbij te betrekken. Minister Borst moet stoppen met de ratsoenering. Voor mensen die aangewezen zijn op hulpmiddelen is er geen keuze. De hulpmiddelen moeten naar behoefte beschikbaar zijn. Laten we dat nu met elkaar vaststellen zodat aan deze beschamende toestand een einde komt"

Woordvoerder: Siem Buijs, telefoon 0113-130305
Voor verdere informatie: Bieke Oskam, telefoon 070-3182509

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie