Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorbereidingsbesluit Rijnfront Oegstgeest

Datum nieuwsfeit: 21-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oegstgeest

Voorbereidingsbesluit Rijnfront

Om ontwikkelingen te kunnen voorkomen die wel passen binnen het huidige (oude)bestemmingsplan, maar niet in het nieuwe structuurplan en het nog voor te bereiden nieuwe bestemmingsplan, is het wenselijk dat wordt besloten om voor een deel van het gebied Rijnfront een nieuw bestemmingsplan voor te bereiden (een zogenaamd voorbereidingsbesluit).

Onlangs heeft de gemeenteraad voor het betreffende gebied een structuurplan vastgesteld. Om ontwikkelingen te kunnen voorkomen die wel passen binnen het huidige (oude)bestemmingsplan, maar niet in het nieuwe structuurplan en het in voorbereiding te nemen bestemmingsplan, is het wenselijk dat wordt besloten om voor het gebied een nieuw bestemmingsplan voor te bereiden (een zogenaamd voorbereidingsbesluit). De bouwaanvragen moeten dan worden aangehouden totdat een nieuw bestemmingsplan geldt (mits wordt voldaan aan bepaalde wettelijke termijnen waarbinnen de bestemmingsplanprocedure moet zijn afgerond). Het voorbereidingsbesluit geldt 1 jaar. Binnen die termijn moet een ontwerp-bestemmingsplan ter inzage worden gelegd.

Het streven is erop gericht eind van dit jaar een voorontwerp-bestemmingsplan voor het gebied in procedure te brengen.

De bestaande planologische regelingen voor het terrein van de Flora, de woonwijk Buitenlust en een gebied tussen de Rijnsburgerweg en de Valkenburgerweg zijn nog voldoende adequaat. Voor deze gebieden behoeft mede gelet op het feit dat hier geen planologische wijzigingen worden voorgestaan geen voorbereidingsbesluit te worden genomen.

Het voorstel komt aan de orde in de raadscommissie Financien, economische zaken en grondzaken op 22 juni vanaf 20.00 uur, en in de raadsvergadering op 6 juli 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie