Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Populaire versie van Jaarrekening 1999 gemeente Ede

Datum nieuwsfeit: 21-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Populaire versie van Jaarrekening 1999

De gemeente heeft een populaire versie van de Jaarrekening 1999 gemaakt. Met dit jaarverslag wil de gemeente haar beleid en financiële gegevens beter toegankelijk maken voor een breder publiek. Het is de eerste keer dat de gemeente met een dergelijk verslag komt.

Prettig leesbaar

Het jaarverslag bestaat uit twee delen. In het eerste wordt een overzicht gegeven van de financiën. Het tweede deel beschrijft wat er vorig jaar op de verschillende beleidsterreinen is gebeurd. Bij het maken van het verslag is veel aandacht besteed aan de leesbaarheid van de tekst. De financiële gegevens zijn zo veel mogelijk in overzichtelijke tabellen en grafieken geplaatst. Het verslag bevat verder veel foto's ter illustratie. Het geheel is hiermee een prettig leesbaar verslag geworden, dat kort en bondig de stand van zaken weergeeft.

Positief saldo

Uit het jaarverslag blijkt overigens dat de gemeente vorig jaar een positief saldo heeft geboekt. Het voordeel bedroeg 6,6miljoen gulden. Verder blijkt dat de gemeente op vele fronten actief is om haar beleidsdoelstellingen te bereiken. Van elk beleidsterrein wordt een kort overzicht gegeven van hetgeen vorig jaar is gedaan.

Kordes-Trofee

De gemeente heeft het jaarverslag ter beoordeling toegestuurd aan de F.G. Kordes-Trofee. Deze trofee is ingesteld om de verslaglegging door overheidsorganisaties te verbeteren. Dit jaar wordt een extra prijs beschikbaar gesteld voor jaarverslagen van gemeenten en provincies.

Op te vragen

Binnenkort wordt het verslag aan een groot aantal instellingen en organisaties gestuurd. Voor individuele belangstellenden is het verslag op te vragen bij de hoofdafdeling Financiën en Bedrijfsvoering, tel. (0318) 68 01 99. Daarbij wordt de kostprijs van 32,65 gulden in rekening gebracht.Ede, 21 juni 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie