Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 21-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van woensdagmorgen
10:32 woensdag 21 juni 2000

Dirk Neef 0522 - 27 4015

Auto schept fietster

ANNEN. Een 59 jr. vrouw uit Erica raakte dinsdagmiddag gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Spijkerboorstraat met De Hullen in Annen. De vrouw stak op haar fiets en kreeg geen voorrang van een personenauto, bestuurd door een 21 jr. man uit Zuidlaren. De gewonden vrouw werd met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.


*

Fietser valt over hondenlijn

EMMEN. Een 49 jr. man uit Emmen moest dinsdagavond per ambulance naar het ziekenhuis nadat hij op het fietspad langs het Oranjekanaal in Emmen was komen te vallen over een hondenlijn. Twee broers van 13 en 15 jr. lieten hun beide honden aangelijnd uit op de groenstrook langs dit fietspad. Eén van de honden liep het fietspad op waar op dat moment net de fietser naderde. De jongen die de hond aan de lijn had, trok het dier nog wel terug maar kon niet meer voorkomen dat de fietser over de hondenlijn kwam te vallen. De fietser kwam waarschijnlijk met de borst op het stuur en heeft mogelijk een paar gebroken ribben. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis.


*

Geen voorrang

ASSEN. Op de kruising van de Collardslaan met de Vaart ZZ in Assen werd dinsdagavond een 70 jr. vrouw uit die plaats aangereden door een auto bestuurd door een 20 jr. plaatsgenote. De fietster verleende op de kruising geen voorrang aan de auto. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.


*

Iets te veel gedronken

BEILEN. Een 34 jr. man uit Eursinge werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden door de politie. De man reed in een auto over de weg Eursing in Beilen en werd daar gecontroleerd door de politie. Deze constateerde dat de man gedronken had waarop hij werd aangehouden. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek een alcoholgehalte van iets meer dan 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


*

Bromfiets gestolen

GEEUWENBRUG. Een 16 jr. jongen uit Hoogersmilde is dinsdagavond bij het Blauwe Meer aan de Vorrelvenen in Geeuwenbrug zijn bromfiets kwijtgeraakt. Hij had zijn zwart/gele Honda MTX geparkeerd bij de ingang naar de recreatieplas. De bromfiets stond niet op slot en de contactsleutels zaten er zelfs nog in.


*

Man loopt huis binnen en steelt portemonnee

ASSEN. Een nog onbekende blanke man van een jaar of 50 tot 55 heeft dinsdagavond uit de keuken van een woning aan de Vaart Zuidzijde in Assen een portemonnee met wat kleingeld gestolen. De bewoner bevond zich op dat moment in de tuin. Plotseling zag hij de man uit zijn huis komen. Op zijn vraag wat hij daar moest antwoordde de onbekende dat hij verkeerd was en ging er vervolgens snel vandoor op een groene herenfiets. Toen de bewoner voor alle zekerheid maar even in zijn huis ging kijken ontdekte hij de diefstal.


*

Portemonnee uit tas gestolen

ASSEN. Op de Oudestraat in Assen hebben vier mannen met een getinte huidskleur de portemonnee gestolen van een vrouw uit Assen. De vrouw liep tegen 18.15 uur richting parkeerplaats toen ze de mannen tegenkwam. Een van de mannen stal rukte haar schoudertas van de schouder en pakte de portemonnee met een paar honderd gulden er uit. Hierop renden de mannen weg richting kermisterrein.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie