Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autotron in zee met Philips Lighting Automotive

Automotive.html

PERSBERICHT

Autotron in zee met Philips Lighting Automotive

ROSMALEN - Autotron en Philips Lighting Automotive Benelux hebben hun handtekening onder een vijfjarig sponsoringcontract gezet. De samenwerking heeft betrekking op een nieuwe attractie in het interactieve museum AutoDome in het Autotronpark, de ‘Philips Automotive On The Road Experience'.

Een aantal jaren geleden was het zo dat een autolamp werd vervangen wanneer hij stuk ging. Dit was ook prima omdat er weinig keus in autolampen was.
De technologische ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt dat er meerdere soorten verlichting beschikbaar zijn met elk hun voordelen voor de automobilist (bijvoorbeeld BlueVision, Premium, Allweather). 60% van de ongevallen vinden plaats onder slechte weersomstandigheden dus goede verlichting is van het grootste belang. Philips wil middels de ‘Philips Automotive On The Road Experience' genoemde voordelen aan de bezoekers van Autotron communiceren.

De ‘Philips Automotive On The Road Experience' is op 6 juni geopend en laat de bezoekers kennis maken met de laatste onwikkelingen op het gebied van autoverlichting. Er wordt gesimuleerd dat mensen plaatsnemen in een auto en hiermee een reis door de tijd maken. Vanaf het eerste vervoermiddel tot en met satelliet aangestuurde auto's. Tijdens deze tocht komt de auto terecht in verschillende weersomstandigheden als onweer, regen, sneeuw en mist. Er zal dan tijdens bijvoorbeeld mist worden uitgelegd welke Philips autolamp hiervoor het meest geschikt is. De stoel waarin men zit is een echte autostoel voorzien van electronica. Wanneer het bijvoorbeeld onweert of men rijdt in een T-Ford wordt dit gevoel middels genoemde electronica in de stoelen overgebracht op de bestuurder. Gecombineerd met beeld en geluid wordt een appèl gedaan op ogen, oren en tastzin en voelt de Autotron-bezoeker als het ware alsof hij in een echte auto zit.

Autotron is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt fl. 17,50 voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar, vanaf 12 jaar fl. 21,50.

Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen. Met openbaar vervoer OV/Reislijn 0900 9292.
Autotron infolijn: 073 523 33 00.

Rosmalen, juni 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie