Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emmen weer verkeersveiliger na wegwerkzaamheden

Datum nieuwsfeit: 21-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


Persbericht: Emmen weer beetje verkeersveiliger, 21 juni 2000

Aanpassing twee verkeersongevallenconcentraties (VOCs) Emmen weer beetje verkeersveiliger

Na de zomermaanden wordt begonnen met het reconstruren van twee kruispunten waar zich relatief veel ongevallen voordoen. Door rijbanen te verleggen, belijningen aan te passen en verkeerslichten te plaatsen wordt de kans op ongevallen verminderd. Zo wordt Emmen weer een beetje verkeersveiliger.

De ene locatie is de kruising Phileas Foggstraat/Parallelweg Rondweg/Rondweg, de andere kruising is/zijn de af en toeritten Rondweg/Dordsestraat.

Bij de ondertekening van het landelijk convenant in het kader van het project Duurzaam Veilig, heeft de gemeente Emmen zich verplicht jaarlijks twee verkeerslocaties veiliger te maken.

In de kruising van de Phileas Foggstraat met de Parallelweg Rondweg zal daartoe een middengeleider (grote vluchtstrook) worden aangelegd waardoor fietsers in twee keer kunnen oversteken. Verder zal de belijning worden aangepast waardoor autos overstekende fietsers niet meer blokkeren. Ook worden er verkeerslichten geplaatst die het toe- en afrijden vanuit de Phileas Foggstraat naar de Rondweg (en omgekeerd) afzonderlijk regelen. Op deze wijze zal de doorstroom van het verkeer op de Phileas Foggstraat sterk verbeteren.

Groene golf

Verder zullen de af- en toeritten van de Rondweg/Dordsestraat van verkeerslichten worden voorzien. Alle bestaande en nieuwe verkeerslichten langs de Rondweg zullen in een groene golf worden geschakeld. Wie zich aan de maximum snelheid van 70 km per uur houdt, kan straks zonder oponthoud de Rondweg afrijden.

De oversteken van de parallelwegen langs de Rondweg met de Dordsestraat zullen worden verplaatst, verder weg van het kruispunt.

Bij verkeerslichten hebben de invoegstroken op de Rondweg geen nut meer. Die worden verwijderd.

De werkzaamheden aan beide kruisingen zullen medio volgend jaar zijn afgerond. Ook dan pas zal de ook groene golf in werking komen.


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie