Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwikkelingsprogramma in uitvoering in Emmen en Zwartemeer

Datum nieuwsfeit: 21-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


Persbericht Ontwikkelingsprogramma in uitvoering, 21 juni 2000

In Emmermeer en Zwartemeer Projecten ontwikkelingsprogramma in uitvoering In Emmermeer en in Zwartemeer wordt een begin gemaakt met diverse projecten in het kader van het Ontwikkelingsprogramma Leefbaarheid en Jeugd. Het ontwikkelingsprogramma werd in december 1999 door de gemeenteraad vastgesteld en is het eerste plan waarbij expliciet de aanpak van het grotestedenbeleid als vertrekpunt is genomen. In maart van dit jaar is door minister Van Boxtel en burgemeester Van der Velden een convenant ondertekend over de uitvoering van het programma.

In het ontwikkelingsprogramma staat een groot aantal projecten genoemd die er gezamenlijk voor moeten zorgen dat de doelstellingen worden bereikt. Doelstellingen waarin de leefbaarheid en versterken van de sociale infrastructuur en het ontwikkelingsproces van jeugd van 0 tot 23 jaar belangrijke aspecten zijn.

Een lijst van projecten die in 2000 kunnen worden uitgevoerd is voorgelegd aan bewoners in zowel Emmermeer als Zwartemeer. De projecten werden als zeer nuttig beoordeeld; met name onderwijsprojecten kunnen rekenen op veel steun vanuit de bevolking. De inventarisatie en het commentaar vanuit de bevolking hebben geleid tot een keuze van projecten, waarmee zo snel mogelijk een begin moet worden gemaakt. De projecten staan allen in het teken van drie programmas, het programma waarden en normen, het programma voorkoming ontwikkelingsachterstanden en het programma verbetering woon- en leefomgeving voor de jeugd.

De totale kosten van de projecten bedragen voor 2000 f. 1.137.835 waarvan ruim f. 711.595 worden gedekt uit gemeentelijke bijdragen uit reguliere begrotingen en f. 105.000 uit bijdragen door externen zoals onder andere participerende scholen, provincie Drenthe, bijdragen van deelnemers en sporvereningen.

Voor de projecten wordt een claim op het GSB-budget gelegd van

f. 321.240. In dit budget is momenteel f. 500.000 beschikbaar.


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie