Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start procedures Nederberg gemeente Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 21-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


s 21 juni 2000

Start procedures Nederberg

Al enige tijd werkt de gemeente aan de Hoofd InfraStructuur (HIS) in het stadscentrum. De Van Asch van Wijckstraat en Stationsstraat zijn klaar, de Kersenbaan is dat bijna. Op dit moment bereidt de gemeente de uitvoering voor van herinrichting van de Snouckaertlaan, Vlasakkerweg, Bergstraat, het Prinses Julianaplein en gedeeltelijk de Utrechtse-, Arnhemse- en Leusderweg (zogenoemde Fase 3 en 4).

In het Stadsvernieuwingsplan (bestemmingsplan) was rekening gehouden met de aanleg van een busbaan over de Utrechtseweg. In het nieuwe ontwerp komt de busbaan er niet. Dit zorgt ervoor dat het noodzakelijk is vrijstelling te vragen van het Stadsvernieuwingsplan aan Gedeputeerde Staten (artikel 19-procedure). De raadscommissie Verkeer, Dienstverlening, Personeel, Onderwijs en Organisatie heeft 5 juni ingestemd met het starten van deze procedure voor bovengenoemde straten.

Ontheffingsverzoek Wet Geluidhinder (Wgh)
Op basis van het vernieuwde Verkeers- en Vervoersplan 1999 zijn nieuwe berekeningen gemaakt over de verkeersintensiteit. De resultaten daarvan zijn veel gunstiger uitgevallen dan eerder het geval was. De geluidsbelasting neemt vrijwel op alle wegen af door toepassing van een 'stille' wegdekverharding en/of afname van de verkeersintensiteit. Door toename van het verkeer op de Utrechtseweg en op een gedeelte van de Arnhemseweg is op die plekken echter wel sprake van een geluidstoename. Aan een aantal woningen moeten daarom misschien geluidsbeperkende maatregelen worden getroffen. Bij de woningen volgt nog nader onderzoek en wordt er een verzoek tot ontheffing van de wettelijke norm ingediend bij de provincie. De bewoners van de betreffende woningen zijn onlangs uitgenodigd voor een speciaal inloopspreekuur.

Reacties
Beide procedures lopen gelijktijdig. De stukken over de artikel 19- procedure en het ontwerp-ontheffingsverzoek liggen ter inzage bij het Informatiecentrum De Observant aan het Stadhuisplein 7. Tot en met 28 juni kunt u schriftelijk reageren. Reacties kunt u sturen naar de gemeente Amersfoort, sector SOB afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor vragen over de artikel 19 procedure kunt u terecht bij de heer A. Bruins tel.: 469 4864. Voor technische informatie over het onthefingsverzoek Wgh kunt u bellen met de heer G. van Holst tel.: 469 4499.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie