Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie Den Haag voor Cultureel centrum zwembad de Regentes

Datum nieuwsfeit: 21-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Cultureel centrum zwembad de Regentes krijgt eenmalige bijdrage


Stichting zwembad de Regentes, centrum voor culturele activiteiten, krijgt van de gemeente een eenmalige bijdrage van ongeveer twee-en-een-half miljoen gulden om het gebouw te moderniseren en achterstallig onderhoud weg te werken. Dit is noodzakelijk om een langjarig functioneren van de Regentes als stedelijk centrum voor culturele activiteiten mogelijk te maken. Dit heeft het college van B&W besloten. Verder stelt het college aan de raad voor het voormalige zwembad voor één euro over te dragen aan Woningbeheer NV. Als nieuwe beheerder/verhuurder wordt Woningbeheer verantwoordelijk voor het wegwerken van het achterstallig onderhoud.

Het voormalige zwembad de Regentes is al enkele jaren in gebruik als theater en multi-functioneel buurtcentrum. De hiervoor noodzakelijke interne verbouwingen zijn afgerond. De grote zaal is inmiddels volledig ingericht en het peuterzwembad is verbouwd tot kleine zaal. Om in de toekomst te kunnen blijven functioneren, is het nodig dat het gebouw wordt opgeknapt. Ook zijn er nog investeringen nodig om het gebouw te laten voldoen aan eisen op het gebied van geluidhinder en brandveiligheid. De totale kosten hiervoor worden geraamd op 3 miljoen gulden. Het college stelt aan de gemeenteraad voor een eenmalige bijdrage te geven van fl. 2.340.000. Het ontbrekende bedrag zal bijeen worden gebracht door een gezamenlijke actie van de Regentes en Woningbeheer NV.

De verstrekking van de bijdrage en het overdragen van het gebouw om niet maken het mogelijk het multi-cultureel centrum rendabel te exploiteren. Het voorstel wordt behandeld in de commissie ROSV van 28 juni.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie