Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief justitie inzake witte illegalen

Datum nieuwsfeit: 21-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

brief sts just inzake witte illegalen

Gemaakt: 19-7-2000 tijd: 13:36


1

Aan de Voorzitter van de vaste commissie voor Justitie

's-Gravenhage, 21 juni 2000

Naar aanleiding van het verzoek van de vaste commissie voor Justitie om informatie over de vergunningverlening aan witte illegalen, geef ik u onderstaand een overzicht van de huidige stand van zaken.

Het totaal aantal aanvragen om advies op grond van de Tijdelijke regeling witte illegalen bedraagt 7304.

Tot op heden zijn 746 aanvragen om toelating, na een positieve advisering door de commissie van burgemeesters, ingewilligd. Verder zijn nog 1317 aanvragen om advies bij de commissie in behandeling.

Tot op heden zijn in totaal 2614 aanvragen afgewezen omdat niet werd voldaan aan de voorwaarden om voor advisering aan de commissie van burgemeesters in aanmerking te komen. Vervolgens zijn 442 aanvragen ingetrokken dan wel vervallen.

Tot slot zijn 2185 aanvragen na een eerste beoordeling nog in procedure. In deze zaken zal spoedig een beslissing worden genomen. Ik verwacht niet dat veel van deze aanvragen zullen worden voorgelegd aan de commissie van burgemeesters.

Op basis van de thans beschikbare gegevens heeft de commissie van burgemeesters aangegeven dat zij, naar verwachting, op 1 juli 2000 over ongeveer 80% van het totaal aantal aan hen voorgelegde aanvragen een advies zal uitbrengen.

Ik zal uw commissie na het zomerreces informeren over de afronding van de aanvragen ingediend op grond van de Tijdelijke regeling witte illegalen.

Volledigheidshalve merk ik nog op dat in voorkomende gevallen nog beslissingen moeten worden genomen op ingediende bezwaar- en beroepschriften.

De Staatssecretaris van Justitie,

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie