Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie V&W en VROM op rekenkamerrapport Betuweroute

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW

22 juni 2000
5918

Persberichten 2000

REACTIE MINISTERIES VAN V&W EN VROM OP REKENKAMERRAPPORT De Algemene Rekenkamer heeft vandaag een rapport aangeboden aan de Tweede Kamer waarin het proces rond de besluitvorming van de Betuweroute nader is bekeken. In het rapport is vooral gelet op de kwaliteit van de beleidsinformatie en het onderzoek dat ter voorbereiding op de besluitvorming aan regering en Kamer is aangeboden.

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat en minister Pronk van VROM delen in grote lijnen de kritiek die de Algemene Rekenkamer op dat proces in haar rapport verwoordt. Met de kennis die we nu hebben en kijkend vanuit die optiek, zou een project als de Betuweroute vandaag de dag dan ook op een andere manier worden aangepakt. Grote projecten worden nu integraal aangepakt, er is sprake van economische effect rapportages naast Milieueffect-rapportages. Bovendien worden private partijen vanaf de eerste fase betrokken bij het project, conform de spelregels van de Publiek-Private Samenwerking.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de lessen die gaandeweg uit het proces zijn getrokken ook al toegepast bij andere grote infrastructurele projecten, zoals het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR) en het project Ontwikkeling Nationale Luchthaven (ONL). Verbeteringen, zoals die in de aanbevelingen van het rekenkamerrapport staan, zijn zodoende reeds gerealiseerd bij nieuwe projecten.

Het rapport ondersteunt dan ook het huidige, bestaande beleid van Verkeer en Waterstaat voor wat betreft de presentatie en aanlevering van beleidsinformatie en het doen van onderzoek bij grote infrastructurele projecten.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie