Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

58 Chinese doden herdacht in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Amsterdam, 19 juni 2000


58 Chinese doden herdacht

Internationale herdenking
Vandaag zullen in Rotterdam de Chinezen worden herdacht die zondagnacht in een vrachtwagen in Dover dood werden aangetroffen. Deze herdenking zal gelijktijdig in Dover, Zeebrugge, Londen en Rotterdam plaatsvinden.

- 19.30 uur

- Zadkine monument

- Plein 1940

- Rotterdam

Europees beleid onder vuur
Met de herdenking van de Dover-doden willen wij ook stil staan bij het Europese beleid dat medeverantwoordelijk is voor hun dood. Het Europese vluchtelingen- en vreemdelingenbeleid wordt steeds restrictiever en kan worden getypeerd als het oprichten van een Fort Europa. Het ontstaan van mensensmokkel is een direct gevolg van dit beleid.
In tijden van toenemende globalisering en een gelijktijdige toename van de ongelijkheid onstaat een migratiedruk vanuit het arme zuiden naar het rijke noorden.
Illegale immigranten zullen Europa binnen blijven komen. Europa zal een humane manier moeten vinden om hiermee om te gaan. Zoals het nu gaat, kan het niet langer.

Voor meer informatie:
Nederland Bekent Kleur
Just van der Hoeven
020 68 97 555
062 42 15 250

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie