Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP wil onmiddelijke uitgavenstop en afblazen Betuweroute

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SP

SP wil onmiddelijke uitgavenstop en afblazen Betuweroute
Den Haag, 22 juni 2000

Rapport Algemene Rekenkamer 'vernietigend'

Volgens SP-Kamerlid Harry van Bommel is het rapport Beleidsinformatie Betuweroute 'vernietigend'. 'De conclusies over te rooskleurige vervoersprognoses en de geringe bijdrage aan het milieu moeten alsnog leiden tot het afblazen van het traject Kijfhoek-Duitse grens. Het is onvoldoende om uit het rapport slechts lessen te trekken voor de toekomst. Een nog groter financieel en vervoerskundig debacle moet worden voorkomen.' Die conclusie verbindt het Kamerlid aan de bevindingen van de Algemene Rekenkamer.

Van Bommel zal donderdag in het overleg over de Noordtak van de Betuweroute een onmiddellijke uitgavenstop bepleiten. Ondanks het feit dat de aanbestedingen al vergevorderd zijn, is afblazen van het traject Kijfhoek-Duitse grens volgens de SP het verstandigst. 'De financiele schade voor de overheid zal groter zijn bij aanleg van de lijn dan bij afkoop van de gegunde aanbestedingen. Op een peperdure maar onrendabele lijn zit niemand te wachten. Eerder al bleek geen enkele private partij bereid de lijn mede te financieren en enkele dagen terug bleek ook niemand de lijn te willen exploiteren. De knoop moet nu definitief worden doorgehakt zodat alternatieven, zoals de binnenvaart, een volwaardige kans krijgen.'

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie