Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Heren van Rossum en Damm benoemd tot hoogleraar VU Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam.
15/06/2000

Benoeming aan de Vrije Universiteit Amsterdam
De heren van Rossum en Damm benoemd tot hoogleraar
De heer dr. A.C. van Rossum is per 1 mei 2000 benoemd tot hoogleraar Cardiovasculaire Magnetische Resonantie bij de Faculteit der Geneeskunde, afdeling Cardiologie. MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een pijnloze en onschadelijke techniek waarbij, met behulp van radiogolven en een sterk magneetveld, scherpe afbeeldingen van hart en bloedvaten en andere organen in het lichaam kunnen worden verkregen. De heer van Rossum past deze techniek toe bij zijn onderzoek naar hart- en vaatziekten. Het merendeel van deze cardiovasculaire MRI-projecten wordt uitgevoerd binnen het Instituut voor Cardiovasculaire Research van de VU (IcaR-VU). Bert van Rossum (1955) studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1989 aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift Cardiovascular Applications of Magnetic Resonance Imaging. Van 1997 tot aan zijn recente benoeming was de heer van Rossum universitair hoofddocent Klinische Cardiologie en Cardiovasculaire MRI bij het VU Ziekenhuis Amsterdam.

Per 1 juni 2000 is de heer dr. M. Damm benoemd tot hoogleraar Risicobeheer aan de (1]Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie. De heer Damm is verbonden aan SNS Reaal Groep waar hij sinds 1998 als directeur verantwoordelijk is voor het ALM beleid en het overall risicobeheer van de groep en haar onderdelen. Aan de Vrije Universiteit zal de heer Damm zich met name richten op het verzorgen van praktijkgericht onderzoek en onderwijs in het kader van de postdoctorale opleiding Financieel en Beleggingsanalist (VBA opleiding). Michael Damm (1960) studeerde Algemene en Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij vervolgens van 1988 tot
1995 werkzaam was als universitair docent Beleggingsleer. Hij promoveerde in 1995 aan dezelfde universiteit op het proefschrift Exploring Bond Strategies; a simulation model of the Asset Management System. In dit proefschrift zijn de rendement en risico kenmerken van alle basissoorten vastrentende strategieën in kaart gebracht en vergelijkbaar gemaakt. De daartoe gehanteerde methoden en technieken zijn vervolgens in een computermodel vervat dat nauw aansluit bij de praktijksituatie van institutionele beleggers.

2000-06-15 / pb 0.046.0 / AS/

References


1. www.econ.vu.nl/

Voor meer informatie over promoties, oraties en alle overige activiteiten die vermeld staan in dit e-mailbericht, kunt u terecht bij Voorlichting en Externe Betrekkingen,
e-mail: (veb@dienst.vu.nl), www.vu.nl of tel. (020) 444 5666.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie