Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haskoning verwerft adviesopdracht voor Aral Meer

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HASKONING

PERSBERICHT

Nijmegen, 22 juni 2000

HASKONING VERWERFT ADVIESOPDRACHT VOOR ARAL MEER

HASKONING, Ingenieurs- en Architectenbureau te Nijmegen, heeft een groot contract afgesloten met het GEF Agentschap van IFAS (Internationaal Fonds voor behoud van het Aral Meer). Het contract betreft advisering op het gebied van waterbeheer en milieu ten behoeve van de ontwikkeling van nationale en regionale beleidsplannen, strategieën en actieplannen. De opdracht is verworven na een internationale tender onder supervisie van de Wereldbank en heeft een waarde van circa 10 miljoen gulden.

Het Aral Meer is een binnenzee in het hart van Centraal Azië, gevoed door de internationale rivieren Amu Darya en Syr Darya. Het stroomgebied van het Aral Meer is een der grootste probleemgebieden ter wereld voor water en milieu. Met het ontwikkelen van grootschalige irrigatieprojecten in de 60er jaren is de wateraanvoer naar het Aral Meer sindsdien gedecimeerd. Dit heeft al geleid tot halvering van het oppervlak van het Aral Meer en een grootschalige verzilting van de omgeving. De belangen in het gebruik van het schaarse water van de 5 landen in het stroomgebied: Kazakstan, Kirgizië, Tajikistan, Turkmenistan en Oezbekistan, lopen uiteen. Het ineenstorten van de Sovjeteconomie heeft daarnaast geleid tot een gebrek aan fondsen voor onderhoud en gebruik van de infrastructuur.
De waterschaarste kan potentieel de vrede en stabiliteit van het gebied bedreigen.

De doelstellingen voor het project Waterbeheer en Milieu beogen de ontwikkeling van een consistent stelsel van nationaal en regionaal beleid, strategieën en actieplannen. Hierin moeten zowel de nationale waterbehoeften worden gedekt, alsmede internationale verdragen worden voorbereid. Dit moet leiden tot een verbetering van de water- en zouthuishouding die tevens acceptabel is voor de politiek.

HASKONING voert het project uit over een periode van 26 maanden, startend op 1 juli 2000. Er zal nauw worden samengewerkt met IFAS en met nationale deskundigen uit de 5 Centraal-Aziatische republieken in 1 regionaal en 5 nationale teams. Internationale bijdragen komen van de bureaus IWACO, groepsmaatschappij van de Koninklijke HASKONING Groep, Sinclair Knight Merz uit Australië en AHT uit Duitsland.

HASKONING Ingenieurs- en Architectenbureau is een adviesbureau dat voor bedrijven en overheden in binnen- en buitenland adviesopdrachten uitvoert op het gebied van bouw, milieu en infrastructuur en waterbouw. HASKONING telt 650 medewerkers en is groepsmaatschappij van de Koninklijke HASKONING Groep met in totaal 2050 medewerkers. Het hoofdkantoor van HASKONING is gevestigd in Nijmegen. Daarnaast heeft HASKONING regiokantoren in: Amsterdam, Rotterdam, Goes, Steenwijk, Groningen, Enschede, Maastricht en diverse vestigingen in het buitenland.

Voor nadere informatie:

HASKONING, Mevrouw E.M.M. Hueber, Hoofd Public Relations, 024 - 328 45 60
Barbarossastraat 35 - Postbus 151 - 6500 AD NIJMEGEN Telefoon 024 - 328 42 84 / Telefax 024 - 323 93 46 Email: (info@HASKONING.nl) / www.HASKONING.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie