Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CMC Alliance richt eerste Europese ASP competentiecentrum op

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft Benelux


Compaq, Microsoft en Cisco samen in CMC Alliance richten eerste Europese ASP competentiecentrum op

Vestiging in Sophia Antipolis (Frankrijk) beschikt over alle facilititeiten voor ASP software migratie, benchmarking en performantietests

Brussel, 21 juni 2000 - Compaq, Microsoft en Cisco Systems kondigen de oprichting aan van het eerste Europese Application Service Provider (ASP) Competence Center bestemd voor softwareontwikkelaars, ASP's en data centers.
Het competentiecentrum profileert zich als een 'one stop shop' voor ondernemingen die op zoek zijn naar oplossingen op het vlak van Application Hosting, met inbegrip van technische ontwikkeling en finale implementering van de gekozen oplossing. Het centrum, gevestigd op het technologiepark Sophia Antipolis, in de buurt van Nice (Frankrijk), wordt volledig operationeel vanaf 1 juli 2000.
Service Providers doen een beroep op internettechnologieën voor het leveren van allerlei informaticadiensten en instrumenten, gaande van een eenvoudige internettoegang, over de hosting van e-commerce sites, tot en met de hosting van toepassingen. Door deze laatste technologie krijgen hun klanten toegang tot zeer complexe applicaties, zoals kennisbeheer en oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP). Hosting van toepassingen wint momenteel sterk aan belang. Diverse analisten voorspellen dat de omzet op de Europese ASP-markt zal groeien van 293 miljoen dollar in 1998 tot 7,1 miljard dollar in 2003 (Bron: Gartner Group en Dataquest).

Voor tal van ondernemingen, zowel KMO's als grotere bedrijven, biedt het ASP-model aanzienlijke voordelen in vergelijking met de traditionele manier van aankoop van software en bijhorende licenties. Deze voordelen situeren zich zowel op technisch als op commercieel vlak. Belangrijke voordelen voor de klanten zijn een verhoging van de servicegraad, verminderde kapitaalinvesteringen, een lagere Total Cost of Ownership (TCO), een vereenvoudigde boekhouding en de mogelijkheid om sneller te beschikken over nieuwe productversies en diensten.

Compaq, Microsoft en Cisco Systems leverden de nodige financiële en personeelsmiddelen op alle domeinen met inbegrip van software, hardware, netwerkfaciliteiten, enzovoort. Het resultaat is dat:
* onafhankelijke verkopers van software die hun toepassingen web-compatibel willen maken, nu toegang krijgen tot een snelle, veilige migratieprocedure voor Microsoft Windows DNA 2000 en Windows Terminal Services gelinkt met intelligente IOS-netwerkarchitecturen en diensten van Cisco;
* ASP's en ondernemingen verantwoordelijk voor het beheer van data centers krijgen bovendien de mogelijkheid om performantiebenchmarks en tests uit te voeren, die een getrouwe weerspiegeling geven van de prestaties die men mag verwachten in realistische klantenscenario's en zogeheten 'klanten-workshops'.
Het competentiecentrum zal zich concentreren op de drie sleutelelementen vereist voor een geslaagde ontplooiing van webtoepassingen:

* Technologie en "data center" diensten
Een ASP is het perfecte voorbeeld van een klant die behoefte heeft aan absolute betrouwbaarheid, beschikbaarheid en evolutiemogelijkheden geboden door Compaq's NonStop eBusiness oplossingen. Compaq levert een reeks hoogkwalitatieve producten, technologieën en diensten voor kritieke toepassingen bij ASP's en data centers. Het ASP-competentiecentrum beschikt over alle producten en diensten geleverd door het Europese Technology Center van Compaq, dat eveneens in Sophia Antipolis gevestigd is. Tot het aanbod behoren onder meer het Windows 2000 Laboratory, het Telecommunications Competence Center, evenals een geheel van diensten voor benchmarking, conceptuele tests en migratie.
* Ontwikkelingsplatform
Windows DNA 2000 geeft Independent Software Vendors (ISV's) de mogelijkheid om toepassingen op een snelle en zekere wijze web-compatibel te maken. Windows DNA 2000 staat borg voor een probleemloze integratie met back-office toepassingen en biedt toegang tot een uitgebreide gemeenschap van ontwikkelaars. Door hun diensten op het wijdverspreide Windows DNA platform te baseren, krijgen ASP's en data centers de mogelijkheid om aan hun klanten niet alleen een uitgebreidere reeks van web-toepassingen aan te bieden. Zij kunnen hun klanten ook laten genieten van de uitstekende prestaties en aantrekkelijke prijs van de Compaq hardware, evenals de interoperabiliteit en beheersmogelijkheden van Cisco's Internetwork Operating System (IOS).
* Netwerkinfrastructuur
Cisco demonstreert in het ASP-competentiecentrum zijn engagement bij de implementatie van betrouwbare, beheersbare en veilige hosted applications. Quality-of-Service (QoS) en beveiliging, de sleutelelementen van een hosted application, werden gebaseerd op de IOS-diensten en architectuur van Cisco. De combinatie van IOS en Windows 2000 maken het mogelijk optimaal gebruik te maken van Active Directory. Deze combinatie staat borg voor een naadloze integratie van de verschillende netwerklagen, van de basisinfrastructuur van de toepassingen tot het desktop-niveau. De samenwerking tussen Compaq, Microsoft en Cisco Systems stelt ASP's in staat om de implementatie en het beheer van hosted applications voor hun klanten beter te stroomlijnen, met lagere Total Cost of Ownership als gevolg.

Quotes

Gerard van de Aast, Vice President and General Manager, Enterprise Solutions & Services Group, Compaq EMEA, verklaart: "Het CMC samenwerkingsverband biedt een omvattende reeks van oplossingen voor de door data centers geleverde technologieën, diensten, netwerkinfrastructuren en Windows DNA architecturen. De bijdrage van Compaq bestaat uit het ter beschikking stellen van onze expertise op het vlak van telecom en als service provider, ons uitgebreid dienstennetwerk, wereldwijde distributiekanalen en de beste NonStop computing platformen. Deze samenwerkingsovereenkomst is zeer belangrijk voor ons. Ze biedt uitzonderlijke kansen voor Compaq en zijn partners."

"Ondernemingen actief als ASP mogen een absoluut vertrouwen hebben in de bekwaamheid van Compaq, Microsoft en Cisco voor de levering van de best mogelijke ASP-oplossingen," beklemtoont John Leftwich, Vice Pesident, Sales & Marketing, Microsoft EMEA. "Elk van de partners heeft aanzienlijke investeringen gedaan, zowel op het vlak van personeel, financiële middelen, als diensten, zodat het ASP Competence Center een daadwerkelijk hulp kan bieden aan ASP's, ISV's en data centers voor demonstraties, benchmarking en tests."

Paul Mountford, Vice President, Service Providers, Cisco Systems, EMEA stelt: "Internet-toepassingen vormen een nieuwe omgeving met een sterke invloed op de vragen vanuit de markt. Deze vragen worden niet alleen complexer. Tengevolge van deze veranderingen krijgen ASP's ook een belangrijkere rol toebedeeld. Zij moeten op een dynamische manier de meest recente diensten ter beschikking stellen aan de markt. Wij zijn opgetogen over de mogelijkheid om samen te werken met de belangrijkste ISV's en ASP's. Deze samenwerking stelt ons in staat om nog beter te voldoen aan de vragen van de klanten in het domein van hosted applications. Zij willen beschikken over geïntegreerde oplossingen en professionele diensten gebaseerd op de intelligente netwerkinfrastructuur van Cisco voor een snelle ontplooiing van hun diensten. ASP's en ISV's kunnen vanaf nu genieten van het aanbod en de ervaringen van elk van de partners in dit competentiecentrum. Voor Europa is dit een primeur."

Compaq

Compaq levert infrastructuur, producten, oplossingen en diensten voor permanente netwerk-communicatie en gegevenstoegang in het non-stop informatietijdperk van het Internet. Het levert betaalbare, industrie-standaard computersystemen voor grote ondernemingen, KMO's en particulieren. Naast advies en dienstverlening biedt Compaq een ruime keuze aan servers, netwerken, werkstations, desktops, notebooks, palmtops en randapparatuur. Sinds 1982 is Compaq uitgegroeid tot de belangrijkste computerproducent ter wereld. Haar producten worden in ruim 100 landen gecommercialiseerd en ondersteund -rechtstreeks en via het meest uitgebreid netwerk van verkoopspartners. In België en Luxemburg is Compaq sinds 1988 actief en realiseerde het in 1999 een omzet van 21,9 miljard BEF.Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen een plezieriger en gemakkelijker gebruik van de computer te laten maken, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Information Center (Nederland), tel. +31 (0)20 5001005 Microsoft Information Center (België), telefoon +32 (0)2 5033113

Voor informatie (redacties)

Microsoft B.V. (Nederland) Michiel Gosens, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 5001274
Microsoft BVBA (België) Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 7043322
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon:
+31 (0)23 - 562 82 08

© 2000 Microsoft Corporation. All rights reserved. Terms of Use.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...