Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CMC Alliance richt eerste Europese ASP competentiecentrum op

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft Benelux


Compaq, Microsoft en Cisco samen in CMC Alliance richten eerste Europese ASP competentiecentrum op

Vestiging in Sophia Antipolis (Frankrijk) beschikt over alle facilititeiten voor ASP software migratie, benchmarking en performantietests

Brussel, 21 juni 2000 - Compaq, Microsoft en Cisco Systems kondigen de oprichting aan van het eerste Europese Application Service Provider (ASP) Competence Center bestemd voor softwareontwikkelaars, ASP's en data centers.
Het competentiecentrum profileert zich als een 'one stop shop' voor ondernemingen die op zoek zijn naar oplossingen op het vlak van Application Hosting, met inbegrip van technische ontwikkeling en finale implementering van de gekozen oplossing. Het centrum, gevestigd op het technologiepark Sophia Antipolis, in de buurt van Nice (Frankrijk), wordt volledig operationeel vanaf 1 juli 2000.
Service Providers doen een beroep op internettechnologieën voor het leveren van allerlei informaticadiensten en instrumenten, gaande van een eenvoudige internettoegang, over de hosting van e-commerce sites, tot en met de hosting van toepassingen. Door deze laatste technologie krijgen hun klanten toegang tot zeer complexe applicaties, zoals kennisbeheer en oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP). Hosting van toepassingen wint momenteel sterk aan belang. Diverse analisten voorspellen dat de omzet op de Europese ASP-markt zal groeien van 293 miljoen dollar in 1998 tot 7,1 miljard dollar in 2003 (Bron: Gartner Group en Dataquest).

Voor tal van ondernemingen, zowel KMO's als grotere bedrijven, biedt het ASP-model aanzienlijke voordelen in vergelijking met de traditionele manier van aankoop van software en bijhorende licenties. Deze voordelen situeren zich zowel op technisch als op commercieel vlak. Belangrijke voordelen voor de klanten zijn een verhoging van de servicegraad, verminderde kapitaalinvesteringen, een lagere Total Cost of Ownership (TCO), een vereenvoudigde boekhouding en de mogelijkheid om sneller te beschikken over nieuwe productversies en diensten.

Compaq, Microsoft en Cisco Systems leverden de nodige financiële en personeelsmiddelen op alle domeinen met inbegrip van software, hardware, netwerkfaciliteiten, enzovoort. Het resultaat is dat:
* onafhankelijke verkopers van software die hun toepassingen web-compatibel willen maken, nu toegang krijgen tot een snelle, veilige migratieprocedure voor Microsoft Windows DNA 2000 en Windows Terminal Services gelinkt met intelligente IOS-netwerkarchitecturen en diensten van Cisco;
* ASP's en ondernemingen verantwoordelijk voor het beheer van data centers krijgen bovendien de mogelijkheid om performantiebenchmarks en tests uit te voeren, die een getrouwe weerspiegeling geven van de prestaties die men mag verwachten in realistische klantenscenario's en zogeheten 'klanten-workshops'.
Het competentiecentrum zal zich concentreren op de drie sleutelelementen vereist voor een geslaagde ontplooiing van webtoepassingen:

* Technologie en "data center" diensten
Een ASP is het perfecte voorbeeld van een klant die behoefte heeft aan absolute betrouwbaarheid, beschikbaarheid en evolutiemogelijkheden geboden door Compaq's NonStop eBusiness oplossingen. Compaq levert een reeks hoogkwalitatieve producten, technologieën en diensten voor kritieke toepassingen bij ASP's en data centers. Het ASP-competentiecentrum beschikt over alle producten en diensten geleverd door het Europese Technology Center van Compaq, dat eveneens in Sophia Antipolis gevestigd is. Tot het aanbod behoren onder meer het Windows 2000 Laboratory, het Telecommunications Competence Center, evenals een geheel van diensten voor benchmarking, conceptuele tests en migratie.
* Ontwikkelingsplatform
Windows DNA 2000 geeft Independent Software Vendors (ISV's) de mogelijkheid om toepassingen op een snelle en zekere wijze web-compatibel te maken. Windows DNA 2000 staat borg voor een probleemloze integratie met back-office toepassingen en biedt toegang tot een uitgebreide gemeenschap van ontwikkelaars. Door hun diensten op het wijdverspreide Windows DNA platform te baseren, krijgen ASP's en data centers de mogelijkheid om aan hun klanten niet alleen een uitgebreidere reeks van web-toepassingen aan te bieden. Zij kunnen hun klanten ook laten genieten van de uitstekende prestaties en aantrekkelijke prijs van de Compaq hardware, evenals de interoperabiliteit en beheersmogelijkheden van Cisco's Internetwork Operating System (IOS).
* Netwerkinfrastructuur
Cisco demonstreert in het ASP-competentiecentrum zijn engagement bij de implementatie van betrouwbare, beheersbare en veilige hosted applications. Quality-of-Service (QoS) en beveiliging, de sleutelelementen van een hosted application, werden gebaseerd op de IOS-diensten en architectuur van Cisco. De combinatie van IOS en Windows 2000 maken het mogelijk optimaal gebruik te maken van Active Directory. Deze combinatie staat borg voor een naadloze integratie van de verschillende netwerklagen, van de basisinfrastructuur van de toepassingen tot het desktop-niveau. De samenwerking tussen Compaq, Microsoft en Cisco Systems stelt ASP's in staat om de implementatie en het beheer van hosted applications voor hun klanten beter te stroomlijnen, met lagere Total Cost of Ownership als gevolg.

Quotes

Gerard van de Aast, Vice President and General Manager, Enterprise Solutions & Services Group, Compaq EMEA, verklaart: "Het CMC samenwerkingsverband biedt een omvattende reeks van oplossingen voor de door data centers geleverde technologieën, diensten, netwerkinfrastructuren en Windows DNA architecturen. De bijdrage van Compaq bestaat uit het ter beschikking stellen van onze expertise op het vlak van telecom en als service provider, ons uitgebreid dienstennetwerk, wereldwijde distributiekanalen en de beste NonStop computing platformen. Deze samenwerkingsovereenkomst is zeer belangrijk voor ons. Ze biedt uitzonderlijke kansen voor Compaq en zijn partners."

"Ondernemingen actief als ASP mogen een absoluut vertrouwen hebben in de bekwaamheid van Compaq, Microsoft en Cisco voor de levering van de best mogelijke ASP-oplossingen," beklemtoont John Leftwich, Vice Pesident, Sales & Marketing, Microsoft EMEA. "Elk van de partners heeft aanzienlijke investeringen gedaan, zowel op het vlak van personeel, financiële middelen, als diensten, zodat het ASP Competence Center een daadwerkelijk hulp kan bieden aan ASP's, ISV's en data centers voor demonstraties, benchmarking en tests."

Paul Mountford, Vice President, Service Providers, Cisco Systems, EMEA stelt: "Internet-toepassingen vormen een nieuwe omgeving met een sterke invloed op de vragen vanuit de markt. Deze vragen worden niet alleen complexer. Tengevolge van deze veranderingen krijgen ASP's ook een belangrijkere rol toebedeeld. Zij moeten op een dynamische manier de meest recente diensten ter beschikking stellen aan de markt. Wij zijn opgetogen over de mogelijkheid om samen te werken met de belangrijkste ISV's en ASP's. Deze samenwerking stelt ons in staat om nog beter te voldoen aan de vragen van de klanten in het domein van hosted applications. Zij willen beschikken over geïntegreerde oplossingen en professionele diensten gebaseerd op de intelligente netwerkinfrastructuur van Cisco voor een snelle ontplooiing van hun diensten. ASP's en ISV's kunnen vanaf nu genieten van het aanbod en de ervaringen van elk van de partners in dit competentiecentrum. Voor Europa is dit een primeur."

Compaq

Compaq levert infrastructuur, producten, oplossingen en diensten voor permanente netwerk-communicatie en gegevenstoegang in het non-stop informatietijdperk van het Internet. Het levert betaalbare, industrie-standaard computersystemen voor grote ondernemingen, KMO's en particulieren. Naast advies en dienstverlening biedt Compaq een ruime keuze aan servers, netwerken, werkstations, desktops, notebooks, palmtops en randapparatuur. Sinds 1982 is Compaq uitgegroeid tot de belangrijkste computerproducent ter wereld. Haar producten worden in ruim 100 landen gecommercialiseerd en ondersteund -rechtstreeks en via het meest uitgebreid netwerk van verkoopspartners. In België en Luxemburg is Compaq sinds 1988 actief en realiseerde het in 1999 een omzet van 21,9 miljard BEF.Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen een plezieriger en gemakkelijker gebruik van de computer te laten maken, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Information Center (Nederland), tel. +31 (0)20 5001005 Microsoft Information Center (België), telefoon +32 (0)2 5033113

Voor informatie (redacties)

Microsoft B.V. (Nederland) Michiel Gosens, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 5001274
Microsoft BVBA (België) Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 7043322
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon:
+31 (0)23 - 562 82 08

© 2000 Microsoft Corporation. All rights reserved. Terms of Use.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie