Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-06-2000

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.45 uur
Inbraak heterdaad

ZEIST Donderdagmorgen omstreeks half drie kreeg de politie de melding dat medewerkers van een beveiligingsmaatschappij achter verdachten aan zouden zitten die zojuist een inbraak hadden gepleegd.

In het winkelcentrum de Clomp bleek uit een winkel een kluis gestolen. Aan de hand van de signalementen, opgegeven door de beveiligingsmedewerkers, kon de politie aan de zijde van de Grift vijf mannen aanhouden.

Het betrof twee 21-jarige mannen, twee 18-jarige en één 20-jarige man uit respectievelijk Zeist en Bilthoven. De weggenomen kluis heeft de politie nog niet gevonden.

Poging diefstal: twee aanhoudingen

BUNNIK Een getuige zag donderdagmorgen omstreeks half twee dat twee mannen in een kantine aan de Schoudermantel een container aan het openbreken waren.

Op het moment dat de politie arriveerde, renden de verdachten weg. Na een korte achtervolging over het watergemaal hadden de daders de keuze: of het water in of blijven staan. De mannen bleven staan en konden worden aangehouden. Het betrof een 24- en 25-jarige man, beiden uit Zeist.

Man neergestoken

ZEIST Een gewonde man liep in de nacht van maandag op dinsdag het politiebureau in Zeist binnen. De 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek diverse steek- en snijwonden te hebben aan hoofd en hals.

Het slachtoffer verklaarde op de Steynlaan in Zeist door een onbekende man te zijn toegetakeld. De man moest voor zijn verwondingen worden behandeld in het UMC in Utrecht.

De politie is op zoek naar getuigen van dit misdrijf. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 030 6 93 88 88.

Controles

BINNENSTICHT - Op de Soestdijkerweg hield de politie gistermorgen een controle.

In twee uur tijd werden zes overschrijdingen van de maximumsnelheid geregistreerd. Eén bestuurder had de gordel niet om.

In Zeist werd op de Jacob Catslaan gecontroleerd. Hier hield iedereen zich netjes aan de snelheid.

Op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan overtraden 137 bestuurders de maximumsnelheid van 50 km/u. Hier controleerde de politie gistermorgen tussen acht en elf uur. Eén bestuurder reed 105 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie