Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-06-2000

Politieberichten stad Utrecht, 10.15 uur
Aanhouding gesignaleerde jongen

UTRECHT Na een korte achtervolging heeft de politie een 15-jarige Utrechter aanhouden die gezocht werd. Hij was in mei uit een jeugdinrichting ontsnapt.

Woensdagavond rond half negen reed een motoragent op de Tiberdreef toen hij de verdachte zag rijden op een bromfiets zonder verzekeringsplaatje. Toen de jongen de motoragent zag, ging hij er als een haas vandoor. Tijdens de achtervolging probeerde de bromfietser de agent van zijn motor te trappen waarbij beiden ten val kwamen. Ondanks hevig verzet van de verdachte kon hij worden aanhouden. De verdachte stond gesignaleerd omdat hij begin mei uit een jeugdinrichting was gevlucht.

Autoinbrekers aangehouden

UTRECHT - Gistermiddag en vanmorgen heeft de politie twee auto-inbrekers aangehouden. Naar een derde verdachte wordt nog gezocht.

Gistermiddag rond vier uur stonden politieagenten voor de parkeergarage aan de Catharijnesingel toen zij een klap hoorden. Twee jongens die bij een auto stonden liepen hard weg toen zij werden aangesproken door de agenten. Een verdachte kon in de kraag gegrepen worden. Hij had een zwarte tas in zijn hand die afkomstig was uit een ingebroken auto. De tweede verdachte wist te ontkomen. Zijn signalement: vermoedelijk van Marokkaanse afkomst, ongeveer zestien jaar oud, kort zwart haar, gekleed in zwart t-shirt met witte randen om mouwen, beige broek.

Vanmorgen vroeg heeft de politie op het Stationplein een 32-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt een autoinbraak te hebben gepleegd. Bij het Holiday Inn-hotel was een oplettende burger getuige van een autoinbraak waarna de politie gewaarschuwd werd.

Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie kort daarna de Utrechter aanhouden. De buit, een gloednieuwe autoradio met gebruiksaanwijzing, had hij nog in bezit.

Alcohol- en verkeerscontroles

UTRECHT Bij een kleinschalige alcohol- en verkeerscontrole op de Nijenoord, Burgemeester Norbruislaan en Karl Marxdreef zijn vannacht tweeenveertig automobilisten bekeurd. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,1 promille alcohol in zijn bloed had.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT Een 36-jarige Amersfoorter vernielde vannacht op de kruising Acaciastraat-Amsterdamsestraatweg met zijn auto drie geparkeerde autos en sloeg over de kop.

Vermoedelijk doordat hij te veel drank ophad reed de man tegen een auto, raakte in de slip en schoof tegen een andere auto. Zijn auto sloeg vervolgens over de kop en beschadigde een politiebus.

De agenten haalden de man uit de auto. Hij bleek amper verwond. De man is overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij medewerking aan een blaastest. De man is ingesloten. Zijn rijbewijs is ingenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie