Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Magnetische pulsjes verslechteren ruimtelijk inzicht

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek


Magnetische pulsjes verslechteren ruimtelijk inzicht

Magnetische prikkels beïnvloeden de ruimtelijke vermogens van het menselijk brein. Utrechtse onderzoek ontdekten dat proefpersonen trager beslissen als hun rechter hersenhelft kunstmatig wordt geprikkeld. Het gebruik van magnetische prikkels is nieuw en maakt het mogelijk specifiekere uitspraken over hersenfuncties te doen dan tot nu toe. Een team onder leiding van NWO-PIONIER dr. Albert Postma gaat het onderzoek naar de relatie tussen ruimtelijke functies en hersengebieden de komende vijf jaar uitbreiden.

De hersenonderzoekers toonden proefpersonen gedurende een seconde een configuratie van drie stippen op een computerscherm. De proefpersonen moesten ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie