Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Astronomen ontdekken tweede leven radiostelsels

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek


Astronomen ontdekken tweede leven radiostelsels

Nederlandse sterrenkundigen hebben radiomelkwegstelsels ontdekt die tekenen ver-tonen van een tweede leven. Het bestaan van deze dubbel-dubbel radiostelsels vormt het eerste overtuigende bewijs voor meerdere levensfases in grote radiostelsels. Uit de waarnemingen met de radiotelescopen van de NWO-Stichting ASTRON in Westerbork leiden de astronomen af dat gedurende hun evolutie van vele miljoenen jaren grote radiostelsels weer kunnen veranderen in kleine stelsels.

Grote radiostelsels kunnen ontstaan in melkwegstelsels die in hun centrum een superzwaar zwart gat hebben. Hoewel de meeste melkwegstelsels zulke zwarte gaten herbergen, is slechts een ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie