Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over werkvergunning Chinezen

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

22 juni 2000

Aanvullende vragen van het lid Noorman - den Uyl (PvdA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

1

Is het waar dat het convenant wat gesloten is en geen beperken met betrekking tot het aantal toe te laten Chinese kok's kent?

2

Op welke wijze is geverifieerd dat de contractpartij (het bemiddelingsbureau COSCO) een betrouwbaar bureau is en niets van doen heeft met illegale mensen handel dan wel excessieve betalingen door de werknemer voor te werkstelling in Nederland?

3

Is het waar dat de Chinese koks die naar Nederland willen komen een bedrag van fl 4000, - in China moeten betalen en vervolgens een bedrag van fl 5000,- in Nederland al of niet als waarborgsom?

4

Is het waar dat een bedrag van F 4000, - meer dan een jaarsalaris is in China?

5

Is het waar dat Arbeidsvoorziening voorstelt om een gedwongen spaarregeling aan Chinese koks voor te schrijven of een lagere loonuitbetaling om aan het einde van de tewerkstellingsperiode als waarborgsom bij het verlaten van het land uit te keren?

6

Bent u van mening dat werkgevers zelf in principe de kosten van detachering dienen te betalen mede in het kader van de WAV?

7

Mag een werkgever loonbetaling achter houden of een lager loon dan de CAO voorschrijft uit betalen en pas bij uitreis het restant? Hoe vrij is de werknemer naar uw oordeel in zijn beslissing daarmee akkoord te gaan?

8

Meent u dat het hier gaat om een wenselijke of oorbare zaak en aan welke randvoorwaarden moet naar uw oordeel worden voldaan bij het aangaan van detacheringovereenkomsten van buitenlandse werknemers in Nederland als het gaat om betalingen van de werknemer aan het bemiddelingsbureau of de werkgever?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie