Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief Justitie: rapport bemiddeling dader en slachtoffer

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Brief Justitie rapport bemiddeling tussen dader en slachtoffer

Gemaakt: 29-6-2000 tijd: 1:13


1

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

's-Gravenhage, 22 juni 2000

Bijgaand bied ik u aan de PJS-publicatie, Bemiddeling tussen dader en slachtoffer (bijlage). In deze publicatie worden de ontwikkelingen met betrekking tot bemiddeling beschreven.

Op het gebied van de toepassing van bemiddelingsvormen in en rond het strafrecht gaan de ontwikkelingen snel. Tot nu toe ontbrak het aan een overzichtelijke samenvatting van bemiddelingstypen, doelstellingen en methodieken die in ons land worden toegepast. Dit rapport beoogt daarin te voorzien. Het geeft een overzicht van bestaande bemiddelingsvormen

Het rapport concludeert, dat bemiddeling nog weinig structureel is en werpt de vraag op of op meer plaatsen dan nu het geval is van bemiddeling gebruik kan worden gemaakt. Bij verder gebruik van de methode zouden duidelijke criteria voor de uitvoering moeten worden vastgelegd, aldus het rapport.

Ik ben voornemens u het najaar een notitie te doen toekomen, waarin ik mijn standpunt met betrekking tot de toekomst van bemiddeling in en rond het strafrecht zal uiteenzetten.

De Minister van Justitie,

Bijlage is niet elektronisch beschikbaar

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie