Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bolkestein en Frijhoff spreken over nationalisme in Delft

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

22 December 1999
Persbericht - Tweede Willem van Oranjelezing in Delft

Bolkestein en Frijhoff spreken over (inter)nationalisme

In vervolg op de eerste Willem van Oranjelezing die in 1999 heeft plaatsgevonden in Delft, zal er op 22 juni 2000 een tweede lezing worden gehouden. Sprekers bij deze tweede lezing zijn Europees Commissaris Frits Bolkestein en Prof. dr. Willem Frijhoff van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij zullen tijdens een dubbellezing ingaan op het thema (inter)nationalisme.

De Willem van Oranjelezing is dit jaar gestart op initiatief van de gemeente Delft, om de nagedachtenis aan de Vader des Vaderlands in ere te houden. Diverse thema´s die passen bij de idealen waar hij voor streed worden door telkens twee sprekers belicht in een reeks lezingen. Naast een historische inleiding op het thema door de eerste spreker wordt ook een hedendaagse beschouwing gegeven door de tweede spreker. Deze aanpak levert een zienswijze op van Willem van Oranje, gekoppeld aan de huidige maatschappij.

De eerste lezing van dit jaar mag succesvol worden genoemd. De sprekers waren toen minister Peper van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en gemeentearchivaris Verhoeven van Delft. Mede door dit succes zal de Willem van Oranjelezing de komende jaren worden voortgezet en verder uitgebouwd.

De lezing vindt jaarlijks plaats in de Van der Mandelezaal in het Prinsenhof in Delft. Een zeer toepasselijke plek omdat Willem van Oranje daar woonde, werkte en stierf.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie