Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pers in gemeentehuis A'dam gehinderd door oranje-uitjes

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
persbericht: onderstaande fax werd heden verzonden aan de gemeente amsterdam, het betreft EK feestjes op het stadhuis, waarvoor de normale raadsvergadering-routine moets wijken.

dd 22 juni 2000

aan: mevr. Annelies den Hommel
adj hoofd externe betrekkingen gemeente Amsterdam

betreft: oranje boven persvrijheid?

Mevrouw,

Tot onze verwondering bleek gisteren dat wij bij onze werkzaamheden. c.q. de verslaggeving en becommentarieering van de raadsvergadering, plaats moesten maken voor een onduidelijk soort ontvangst, vol oranje en duidelijk EK-geinspireerd. We werden zelfs tijdens onze opname, midden in een sessie, door mevr Hendriks op vrij onheuse manier onderbroken en weggestuurd. Nu zaten we daar in de hal want zoals u bekend is de interviewkamer niet beschikbaar en is de perskamer doordat daar het geluid van de raadsvergadering daar continu klinkt en niet af te zetten niet bruikbaar voor opnames.
Nu zagen we dat ook het Salto programma de Raad Vandaag moest wijken voor deze ontvangst en daar gisteravon ruim bekendheid aan gaf. De vraag is nu, welke prioriteiten er ten stadhuize gelden? Welke belangrijke ontvangst gaat boven de verslaggeving over de Amsterdamse gemeenteraad, toch het hoogste orgaan in deze gemeente. En dat is hierbij ook onze specifieke vraag aan u, welke ontvangst was het, hoeveel en welke gasten waren er, wat waren de kosten en onder wiens verantwoordleijkheid werd dit gedaan, en wie besliste dat dit prioriteit had boven de raadsvergadering en wat daar voor nodig is. Onze voorlopige observatie was dat niet meer dan een stuk of 20 buitenstaanders deze receptie bezochten, dat het voor de rest voornamelijk ambtenaren waren en dat de raadsleden zich na de raadsvergadering daar bij voegden, de overdadige catering in oranje/knvb stijl stond er toch, nietwaar. En juist uit de beelden van die speciale oranje catering, met prominent KNVB logo's etc. in beeld krijgen we de indruk, dat hier verschillende belangen door elkaar liepen. Ik herhaal dus mijn verzoek om gedetailleerde opgave van gasten, kosten en verantwoordelijkheden en voor zover nodig, verzoek ik u dat met verwijzing naar de Wet Openbaarheid van Bestuur.

In afwachting van uw reactie?
Luc Sala
namens de lokale televisie-omroep Kleurnet
0654987876 singel 459, 1012 WP Amsterdam

P.S. ondertussen is gebleken, dat dit eerder een soort voetbal-uitje voor ambtenaren en de raad is, dat dit geintje eerder is voorgekomen, per keer ongeveer 10 mille kost, volgens voorlichting betaald wordt door de ek organisatie, waarbij je je dan kunt afvragen of hier diensten/gunsten tegeover staan, of het wel past dat raadsleden zich zo laten feteren, od die paar Franse gasten dit rechtvaardigen en de belangrijkste vraag, welke buitenstaanders kunnen op zo'n manier het stadhuis gebruiken, was er geen kritiek op Groen en peer omdat ze de ambstwoning op zo'n manier gebruikten?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie