Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groene thee voor het eerst in fles verkrijgbaar

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Céréal brengt eeuwenoude drank in modern jasje

Groene thee voor het eerst in fles verkrijgbaar

Breda, 22 juni 2000 - Per jaar drinkt de Nederlander gemiddeld meer dan 700 kopjes thee*. Thee heeft dan ook al sinds jaar en dag het imago van een gezonde drank. Aangezien tegenwoordig steeds meer mensen stil staan bij (het behouden van) hun gezondheid bestaat er een grote belangstelling voor de positieve werking die groene thee op de gezondheid heeft. Onderzoek heeft aangetoond dat groene thee helpt bij de vertraging van het verouderingsproces, verhoging van de weerstand en sneller herstel na sport**. Céréal brengt deze week als eerste in Nederland groene thee in een fles op de markt, welke verrijkt is met de vitamines B1, B6, C en E.

Groene Thee
Groene thee wordt, in tegenstelling tot zwarte thee, gemaakt van theeblaadjes die geen fermentatieproces ondergaan hebben. Bij het fermenteren wordt vochtige lucht door de thee geblazen, waardoor het specifieke theearoma ontstaat. Bij het fermenteren gaan echter waardevolle stoffen verloren, zoals bijvoorbeeld polyfenolen (antioxidant).
Vertraging verouderingsproces en verhoging weerstand Vrije radicalen ontstaan met name bij stofwisselingsprocessen, maar milieu-invloeden (zoals luchtverontreiniging, ultravioletstraling) en ongezonde leefgewoonten (zoals roken) hebben ook een grote invloed. Ons lichaam heeft een ingenieus antioxidant systeem die vrije radicalen in het lichaam onschadelijk maakt. Het antioxidant systeem maakt gebruik van antioxidanten (ook wel vrije radicalenvangers genoemd), zoals bijvoorbeeld vitamine C en E. Deze stoffen zitten in diverse soorten groenten, fruit en natuurlijk in groene thee. Céréal groene thee is rijk aan de antioxidanten polyfenolen, vitamine C en E, die de cellen en weefsels beschermen tegen vrije radicalen. De vitamines C en E hebben daarnaast ook nog een andere werking. Vitamine C werkt weerstandsverhogend en vitamine E biedt bescherming tegen het verouderingsproces.

Sneller herstel na sport
Na hevige inspanningen wordt er een overmaat aan vrije radicalen in het lichaam gevormd. Antioxidanten zorgen ervoor dat dit zo snel mogelijk geneutraliseerd wordt. De antioxidant vitamine C zorgt ervoor dat afvalstoffen, die zich als gevolg van de inspanningen in het lichaam opgehoopt hebben, snel afgevoerd worden.

Lekker en fris
Het uitgebreide assortiment van Céréal biedt iedereen die gezond en bewust wil leven volop keus, zoals caloriearm broodbeleg, vezel- en vitaminerijke koeken en suikerarme chocolade.
Sinds deze week is Céréal groene thee aan dit assortiment toegevoegd. Voor het eerst kant-en-klaar in een fles! Deze thee is boven alles een heerlijke en verfrissende thee die geen kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen bevat. De thee is te vinden in de gezondheidsschap van de supermarkt en heeft een consumentenadviesprijs van fl. 5,99.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie