Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland helpt met bescherming natuurschoon Guyana

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht


22 juni 2000
Nederland helpt met bescherming natuurschoon Guyana

Op vrijdag 16 juni is tijdens de 'Forestry Expo' in Guyana het boek 'Plant Diversity in Guyana: with recommendations for a Protected Areas Strategy' gelanceerd. Het boek doet verslag van het samenwerkingsverband tussen Nederland en Guyana waarin gezocht is naar een wijze waarop een bepaald gebied tot beschermd gebied kan worden gekwalificeerd. Initiatiefnemer van dit project is Hans ter Steege. Het boek is geproduceerd in het raamwerk van het Tropenbos-Guyana Programma dat wordt gecoördineerd door de faculteit Biologie.

Hoofddoelstelling van het Tropenbos-Guyana Programma is het ontwikkelen van duurzaam bosbeheer in Guyana.

Daarnaast is de aandacht gericht op het beschermen van het bos. Ter Steege werkte, samen met Roderick Zagt, projectleider in Guyana, Per Bertilsson, directeur van de EPA (Environmental Protection Agency) en James Singh, Commissioner of Forests, zo'n twee jaar aan dit project.

Het project ging van start in 1998 nadat de regering van Guyana had aangegeven een nationaal systeem van beschermde gebieden op te willen zetten. Voorheen werden beschermde gebieden vaak geselecteerd op basis van onvoldoende data. In dit project is daarom data verwerkt die als richtlijn gebruikt kan worden voor een meer gedegen selectie. Op basis van de informatie die het boek verstrekt, kan de EPA gerichte keuzes maken daar waar het gaat om de aanstelling van beschermde gebieden.

Hoewel in Guyana momenteel slechts 1 procent van het landoppervlak beschermd is, is de staat van het bos zeer goed en zijn er, net zoals in Suriname, uitstekende mogelijkheden om ongerepte gebieden te beschermen.

Het boek 'Plant diversity in Guyana: with recommendations for a Protected Areas Strategy' kan worden besteld via Backhuys Publishers BV, Postbus 321, 2300 AH Leiden. (071) 518 0208 of (info@backhuys.com)

Informatie:
Hans ter Steege

(030) 2536845


Laatst gewijzigd: 26 juni, 2000
Communicatie Service Centrum
Heidelberglaan 8

3584 CS Utrecht
Telefoon (030) 2533550 / 2532572
Mediavragen per Email: (UUmedia@csc.usc.uu.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie