Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NGI lezing Michiel Schoemaker: Talentmanagement

Datum nieuwsfeit: 22-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Genootschap voor Informatica


Deze activiteit, georganiseerd door AIS vindt plaats op : Do 22-06-2000 19:00 tot 21:00

Beschrijving

Kennismanagement is de ruggengraat van de netwerkorganisatie. Kennismanagement heeft inmiddels in veel organisaties vorm gekregen via ICT. Meer recent wordt ook vorm gegeven aan talentmanagement als onderwerp van management in de netwerkorganisatie. Kennismanagement heeft daarmee een ICT-kant maar ook een "human resource management"-kant. De talenten van individuen zijn belangrijk in het goed laten functioneren van de netwerkorganisatie. Identificeren, inzetten en ontwikkelen van talenten van medewerkers is voor kennisintensieve organisaties de belangrijkste opgave in personeelsmanagement.

Het bestaande personeelsinstrumentarium van veel organisaties is echter niet geschikt voor het managen van talenten; het is vaak te beheersmatig en weinig gericht op ontwikkelen van kenniswerkers (als professionals). Kenniswerkers ervaren daardoor de organisatie eerder als een 'keurslijf' dan een 'werkplaats' om de professie uit te oefenen. Creëren van betrokkenheid, bevorderen van teamwork, werken/beoordelen op basis van 'personal commitment statements' en meer aandacht voor loopbanen en talentontwikkeling zijn centrale thema's voor kennisintensieve organisaties. Voor veel organisaties betekent dit (durven) breken met traditionele praktijken van personeelsmanagement. De verkrappende arbeidsmarkt zal deze vernieuwing van personeelsbeleid (mede) in een versnelling brengen.

In de lezing wordt ingegaan op de volgende onderwerpen: Wat is talentmanagement? En hoe kan talentmanagement vorm krijgen in netwerkorganisaties? Hoe verhoudt talentmanagement (als vorm van HRM) zich tot kennismanagement? En welke veranderkundige opgaven hebben organisaties als zij talentmanagement willen invoeren? En wat betekent dit alles voor het individu in zijn/haar werk en loopbaan? Dr. Michiel Schoemaker (1959) studeerde Planologie en Bestuurskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1984 tot 1995 was hij werkzaam bij Twijnstra Gudde, management consultants te Amersfoort. Sinds 1993 is hij verbonden aan de Nijmegen Business School van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hier doceert hij binnen de afstudeervariant Personeel & Organisatie. Tevens is hij betrokken bij het onderzoeks-programma 'Participatie en nieuwe arbeidsrelaties'. In 1998 promoveerde hij op de organisatie van werk en contractrelaties met het proefschrift 'Organiseren van werk en contractrelaties; Tussen slavernij en anarchie'. Sinds 1995 heeft hij een eigen adviesbureau onder de naam Human Talent Consult. Zijn huidige advies- en onderzoeksprojecten hebben betrekking op een aantal onderwerpen. Het betreft hier enerzijds het opzetten en invoeren van personeelsbeleid, met name gericht op actuele thema's zoals netwerkorganisaties, loopbaan-management, prestatiesturing en talentontwikkeling. Anderzijds begeleidt hij reorganisaties, fusies, overnames en verzelfstandigingen, met name op P&O-terrein.

Kosten:
Dr. Michiel Schoemaker (1959) studeerde Planologie en Bestuurskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1984 tot 1995 was hij werkzaam bij Twijnstra Gudde, management consultants te Amersfoort. Sinds 1993 is hij verbonden aan de Nijmegen Business School van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hier doceert hij binnen de afstudeervariant Personeel & Organisatie. Tevens is hij betrokken bij het onderzoeks-programma 'Participatie en nieuwe arbeidsrelaties'. In 1998 promoveerde hij op de organisatie van werk en contractrelaties met het proefschrift 'Organiseren van werk en contractrelaties; Tussen slavernij en anarchie'. Sinds 1995 heeft hij een eigen adviesbureau onder de naam Human Talent Consult. Zijn huidige advies- en onderzoeksprojecten hebben betrekking op een aantal onderwerpen. Het betreft hier enerzijds het opzetten en invoeren van personeelsbeleid, met name gericht op actuele thema's zoals netwerkorganisaties, loopbaan-management, prestatiesturing en talentontwikkeling. Anderzijds begeleidt hij reorganisaties, fusies, overnames en verzelfstandigingen, met name op P&O-terrein.

Lokatie
PricewaterhouseCoopers, Prins Bernhardplein 200, Amsterdam (t/o NS Amstelstation)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie