Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pay&Go-kaart herlaadbaar in publieke telefoons van Belgacom

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Proximus

Barre de navigation

Facts and figures

Vrijdag 23 juni 2000

Pay&Go-kaart vanaf begin juli ook herlaadbaar in publieke telefoons van Belgacom

Binnenkort kunnen de bezitters van de voorafbetaalde Pay&Go-kaart van Proximus hun kaart ook herladen in de publieke telefoons van Belgacom. Pay&Go, vandaag al verkrijgbaar in bijna 10.000 verkooppunten, wordt aldus zowat 15.000 oplaadpunten rijker. Alle publieke telefoons van Belgacom worden aangepast tussen einde juni en midden juli.

In januari 1998 lanceerde Proximus haar voorafbetaalde Pay&Go-kaart, die zich snel ontpopte tot koploper in België van de mobiele telefonie zonder factuur en zonder abonnement. Pay&Go is reeds beschikbaar in ruim 10.000 verkooppunten en beschikt binnenkort over een bijkomend netwerk voor het herladen van de kaart. Belgacom past inderdaad haar publieke telefoons aan, zodat men er zijn Pay&Go gratis kan herladen. Dat betekent 15.000 bijkomende oplaadpunten die 24 uur op 24, 7 dagen op 7 beschikbaar zijn. Met meer dan 25.000 verkooppunten krijgt Pay&Go nu het grootste distributienet, dat - zonder uitzondering - elke gemeente van het land bestrijkt.

Om zijn Pay&Go-kaart in de publieke telefoons van Belgacom te herladen moet men:


1. zijn Protonkaart invoeren

2. uithaken

3. het nummer 1712 vormen

4. het bedrag kiezen dat men wil opladen: 500, 995 of 1990 BEF
5. zijn GSM-nummer intoetsen

6. de aanvraag bevestigen.

En klaar is kees!

Indien het saldo van de Protonkaart minder bedraagt dan het bedrag dat men wil opladen, krijgt men daarvan een bericht met het verzoek de Protonkaart eerst op te laden.

Sedert 1998 kan men in de publieke telefoons van Belgacom, die zijn uitgerust met een chipkaartlezer, zijn Protonkaart opladen. Van deze mogelijkheid wordt tegenwoordig reeds meer dan 100.000 keer per maand gebruik gemaakt. Men kan de Protonkaart in de publieke telefoons niet alleen opladen, men kan er bovendien mee telefoneren, hetgeen een stijgend succes kent: reeds één derde van de gesprekken in de publieke telefoons gebeurt met de Protonkaart.

Tot dusver kon men de voorafbetaalde SIM-kaart van Proximus opladen

met herlaadkaart vanop zijn eigen Pay&Go GSM,

met herlaadkaart vanop eender welke vaste telefoon (in België en in het buitenland)

met herlaadkaart vanop een andere mobilofoon

rechtstreeks vanop een geldautomaat van Bancontact/Mister Cash (Banksys).

De herlaadbare SIM-kaart is verkrijgbaar tegen 1.000 BEF (BTW inbegrepen), en is goed voor een belkrediet van 2 X 500 BEF (een SIM-kaart + een eerste herlaadkaart). De herlaadkaarten van 500, 995 en 1.990 BEF zijn 12 maanden geldig. Bij elke herlaadbeurt wordt de waarde van de herlaadkaart bij de resterende waarde van de Pay&Go-kaart gevoegd.

De SIM-kaarten en de herlaadkaarten zijn verkrijgbaar bij alle verkooppunten van Proximus en Belgacom. De Pay&Go-herlaadkaarten zijn ook verkrijgbaar bij de Post, in de benzinestations en in de krantenwinkels met Pay&Go-logo.

Pay&Go, de eerste voorafbetaalde Belgische kaart waarmee men oproepen kon ontvangen in het buitenland (Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, het Groothertogdom Luxemburg en Nederland), gaat vanaf 1 juli nog verder. Vanaf dan kunnen alle houders van de Pay&Go-kaart oproepen ontvangen, waar ze zich ook mogen bevinden in een van de landen van de Europese Unie, Noorwegen en Zwitserland. Deze inkomende oproepen komen in mindering van het krediet van de Pay&Go-kaart à 41 BEF/minuut tijdens de piekuren en 20,5 BEF/minuut tijdens de daluren.

© Copyright 2000 Proximus. All rights reserved.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie