Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen grote problemen na wijzigingen Regeling Hulpmiddelen

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Klik om te printen
Geen grote problemen na wijziging Regeling hulpmiddelen 23 juni 2000 Beveel deze pagina aan.
Twee uitbreidingen en drie procedurewijzigingen Geen grote problemen na wijzigingen Regeling hulpmiddelen
De wijzigingen in de Regeling hulpmiddelen, die per 1 april 1999 zijn ingegaan, hebben in het algemeen geen grote problemen opgeleverd. De eerste evaluatie van de Regeling in oktober vorig jaar was aanleiding om op enkele onderdelen van de verstrekking hulpmiddelen al aanpassingen door te voeren. Op de onderdelen waar nu nog problemen of knelpunten bestaan, doet het CVZ concrete voorstellen aan de minister.

Uitbreiding
Het voorstel voor uitbreiding van de Regeling gaat om twee onderwerpen die in de praktijk knelpunten opleveren. Het College stelt voor:
* om ook bij arthrose aan de knie in bepaalde gevallen aanspraak te geven op een verstevigde kniebrace;

* de zorgverzekeraar de mogelijkheid te bieden zowel volwassenen als kinderen aanspraak te geven op vervanging van een oorstukje binnen de wettelijke gebruikstermijn als dat noodzakelijk is.
Procedurewijziging
Om doelmatigheid bij de uitvoering van de Regeling te vergroten doet het College drie voorstellen om de aanvraagprocedure te wijzigen. Voorgesteld wordt:

* Patiënten die zijn ingesteld op de maximale bloedsuikerverlagende pillen en waarbij behandeling met insuline voor de deur staat, aanspraak te geven op maximaal 100 teststrips ineens. Daardoor vervalt de tussentijdse, vaak te langdurige, aanvraagprocedure voor extra teststrips (50 stuks).

* De aanvraagprocedure voor orthopedische schoenen te wijzigen, in die zin dat bij vervanging van schoenen een toelichting van de behandelend arts voldoende is. Dat kan dus ook de huisarts of de verpleeghuisarts zijn.

* Bij de verstrekking van allergeenvrije en stofdichte matras-, dekbed- en kussenhoezen de voorwaarde van woningsanering te laten vervallen.

Auteur: Brigit de Kieviet (020) 34 75 618
Mutatiedatum 26/06/00 16:09:54

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie