Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wevers in de aanval in Belgische Ypres Westhoek Rally

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Wevers in de aanval in Belgische Ypres Westhoek Rally
Tijdens de komend weekeinde te verrijden rally rond het Belgische Ieper zullen Erik Wevers uit Markelo en Gert KamphuisCelica GT4, A8, moeten halen om hun hoge stand in het Internationaal uit Nijverdal alles uit hun Toyota Nederlands Rally Kampioenschap te behouden. Staat de equipe nu op een gedeelde eerste plaats met Rocco Theunissen, na dit weekeind zullen de punten bijna wel zeker anders verdeeld zijn. Hoewel Wevers zeker geen slechte wagen heeft, is de Corolla WRC van Theunissen toch naar de laatste specificaties gemodificeerd en daardoor competitiever. Ook Mark Breijer (weg te vlakken. Van de Nederlandse deelnemers hebben alleen Theunissen en Subaru) Henk Vossen en Dirk Boers zijn niet Vossen deze rally al eerder gereden

Ook Jan de Winkel en Johan Deen zitten qua punten dicht in de buurt van de twee Toyota-equipes. De Rally van Ieper is een evenement waar je met een F2 goed uit de voeten komt, dus ook Jan de Winkel zal proberen met zoveel mogelijk punten terug naar Nederland te komen. Het zal er in België op meerdere fronten om spannen, want voor het Belgische Kampioenschap 1e divisie wordt hier ook voor de punten gereden. Theunissen staat ook daar op de eerste plaats en gaat het gevecht aan met Larry Cols, die met een groep N Mitsubishi in de aanval gaat. Bertone (Italië) bijt de spits af in een Ford Escort WRC en de Deen Lundgaard treedt aan met een Toyota Corolla WRC. Twee primeurs in België: Thiry met de Citroën Xsara kit car en Snijers Peugeot 206 WRC. Beiden zullen het publiek waar voor hun geld geven.

In totaal hebben zich 148 teams voor dit evenement, dat uit drie etappes bestaat, ingeschreven. Hiervan rijden 16 equipes onder de Nederlandse vlag.

Start en finish op de Grote Markt in het centrum van Ieper.

Vrijdag 23 juni worden, van 17.30 uur tot 22.30 uur, de eerste 5 proeven verreden met een totaal van 102,13 wedstrijdkilometer. Zaterdag 24 juni duurt de 2e etappe van 11.00 tot 21.00 uur en tellen de 9 proeven 157,8 km bij elkaar. Zondag worden de laatste 67,59 km over 4 proeven verdeeld verreden. Start: 8.30 uur en finish 12.30 uur. De huldiging is aansluitend op het podium op de Grote Markt in het centrum van Ieper vanaf 13.00 uur.

Het totaal aantal kilometer bedraagt 327,52 km, 100% verhard op vlak terrein, met snelle kronkelende wegen. Voor de equipes een technische rally. De langste klassementsproef is 33,4 km lang.

Route:

A19 Kortrijk -Ieper. Tot het einde van deze weg, daar gaat u links richting Ieper. Bij het 2e stoplicht links richting centrum.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie