Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijwerkingen pijnstillers kosten honderden levens

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Deze pagina wordt gesponsord door Syn-Flex


Medi-Byte

BIJWERKINGEN PIJNSTILLERS KOSTEN HONDERDEN PATIENTEN HET LEVEN

Medisch specialisten waarschuwen dat de bijwerking van pijnstillende- en ontstekingsremmende geneesmiddelen jaarlijks honderden levens kost. Volgens onderzoek overlijden in ons land 400 patienten met chronische gewrichtsklachten aan bijwerkingen van deze medicijnen die al heel lang worden gebruikt.

Jaarlijks overlijden in Nederland minimaal 400 patiënten met chronische gewrichtsklachten aan ernstige bijwerkingen, veroorzaakt door het gebruik van NSAID's (pijnstillende en ontstekingsremmende geneesmiddelen). Dit blijkt uit een NIPO-onderzoek onder reumatologen, gastro-enterologen en 259 patiënten met chronische gewrichtsklachten. Deze gegevens zijn vrijdag 23 juni ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie