Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe heldere regels over vergelijkende reclame

Datum nieuwsfeit: 23-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RVD/DV

MINISTERRAAD: NIEUWE HELDERE REGELS OVER VERGELIJKENDE RECLAME

Ministerie van Justitie
Persbericht Ministerraad
23 juni 2000

NIEUWE HELDERE REGELS OVER VERGELIJKENDE RECLAME

Er komen duidelijke regels waaronder zogenoemde vergelijkende reclame wordt toegestaan. Dat staat in een wetsvoorstel van minister Korthals van Justitie waarmee de ministerraad akkoord is gegaan.

Vergelijkende reclame is al toegestaan in Nederland. De voorwaarden waaronder zijn bepaald in de rechtspraak en overgenomen door de reclamecodecommissie; met het voorstel wordt nu meer duidelijkheid geboden. Overigens zal ondanks de codificatie van voorwaarden in de wet de invulling en aanvulling daarvan door de rechter zeer relevant blijven Het reclamerecht is als gevolg van de creativiteit van adverteerders en reclamebureaus, nu eenmaal sterk casuistisch van karakter.

Vergelijkende reclame is volgens het wetsvoorstel geoorloofd als voldaan wordt aan een aantal voorwaarden. Zo mag vergelijkende reclame bijvoorbeeld niet misleidend zijn of de naam van de concurrent schaden.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 23.06.2000

23 jun 00 17:58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie